Според последните информации Hongmeng OS, новата операционна система на Huawei, която ще има за цел да смени Android на устройствата им, може да бъде представена още тази седмица. Новината идва от китайския източник Global Times и естествено бива посрещната с доза скептицизъм, но все пак има някои ключови детайли, които не би трябвало да е проблем да бъдат потвърдени.

Първият такъв е, че Huawei ще покажат операционната система на следващата си конференция, която е на 9 август в Донгуан, Китай. Очаква се системата да дебютира първо на смарт телевизорите на Honor, твърди Reuters. Вече има сравнения между Hongmeng OS и Fuchsia на Google, която също е експериментална операционна система, разработвана открай време.

Global Times казва още, че смартфон с Hongmeng OS вече е най-вероятно в процес на тестване. Подобно устройство може да дебютира редом до Huawei Mate 30 Pro, чиято премиера е насрочена за последната четвърт на годината. Очаква се като за първи подобен проект той да е в бюджетния смартфон сегмент до $300.

Вижте още: Решението на Huawei, което учуди мнозина