Корейската автомобилна компания Hyundai се подготвя за масово производство на електрически автобуси според доклад от ET News Южна Корея. Автобусите ще се захранват от две 51 kWh батерии и ще могат да изминат около 100 км с едно зареждане.

Батериите на автобуси на Hyundai вероятно ще дойдат от LG, добавят от ET News. LG прави литиево-йонни батерии за Chevy Bolt, а наскоро подписа сделка за предоставяне на батерии за Faraday Future. Междувременно най-големият конкурент в този сегмент Panasonic инвестира сериозно в производството на батерии за автомобилите на Tesla Motors. В момента това се извършва в новооткритата Tesla Gigafactory.

ET News съобщава още, че Hyundai е планирала масово производство на електрически автобуси още през 2014 г., но е отлагала това заради очаквания за ниско търсене от страна на пазара. Електрическите превозни средства обаче станаха особено популярни през последните няколко години благодарение на хора като Илон Мъск. Независими проучвания сочат, че пазарът на електрически превозни средства може да надхвърли 100 милиарда долара до 2026 г.

 

Прочетете и това: John Deere представи първия си напълно електрически трактор