Илон Мъск е навред познат, че обещава чудеса, които обаче непрестанно се отлагат с времето. Сега той реши да приложи тази своя житейска максима относно съдебния иск, който Twitter предяви към него, след като милиардерът първо oтправи предложение, а след това размисли относно закупуването на социалната мрежа. Bloomberg съобщава, че адвокатите на Мъск твърдят, че Twitter настояват за неоправдано бърз процес по обвиненията, че изпълнителният директор на Tesla и SpaceX неправомерно е прекратил офертата си за 44 милиарда долара.  
„Внезапното искане на Twitter на бърза скорост след два месеца протакане и объркване е най-новата им тактика за прикриване на истината за спам акаунтите достатъчно дълго, за да накарат ответниците да се предадат“, пише правният екип на Мъск в жалба, подадена в отговор на заведеното от Twitter дело.


Двете страни настояват делото да се разглежда в драматично различни срокове. Отбелязвайки, че сделката има „срок на изтичане“ 24 октомври, Twitter поиска четиридневен процес, който ще приключи преди края на септември. Междувременно екипът на Мъск казва, че делото трябва да се гледа не по-рано от 13 февруари 2023 г.  
„Основният спор относно фалшиви и спам акаунти е фундаментален за стойността на Twitter“, отговарят адвокатите на Мъск, повтаряйки твърдението на милиардера, че Twitter невярно е представил обема на ботовете на своята платформа. „Също така е изключително фактологично и експертно интензивно, изискващо значително време, изискващо значително време за откриване.“ 
За щастие никоя от страните не се наложи да да чака дълго, за да разбере кога започва процедурата. Преди няколко часа съдия Катлийн Маккормик от съда на Делауеър насрочи петдневен процес за октомври. Ройтерс предаде, че според Маккормик отлагането „заплашва с непоправима вреда“ социалната мрежа в ролята ѝ на ответна страна. Така че адвокатите на Мъск определено няма да имат лятната ваканция, която винаги са искали.

Снимки: Unsplash

Виж още: Приказката свърши: Илон Мъск отказа да купи Twitter