Филип Морис България обяви, че през октомври пуска на пазара IQOS ILUMA, най-новото устройство в портфолиото от бездимни алтернативи на компанията. Уникалното в новия продукт е, че това е първата система за нагряване на тютюн с технология за индукционно нагряване – SMARTCORE INDUSTION SYSTEM™, без нагряваща пластина в холдъра и без нужда от почистване.

„След няколко серии на нашата система за нагряване на тютюн IQOS, продължаваме да разширяваме портфолиото си, за да предлагаме все по-усъвършенствани решения, които следват развитието на технологиите и адресират проблемите и нуждите на нашите пълнолетни потребители“, сподели генералният мениджър на Филип Морис България Демиан Пинтос. „Този ангажимент непрекъснато да въвеждаме иновации играе важна роля в мисията ни за бъдеще без дим в България. Излизането на пазара на IQOS ILUMA представлява още една възможност за пълнолетните пушачи в страната да оставят цигарите в миналото и е важен скок напред в нашите усилия да намалим вредата от тютюна.“

На българския пазар серията IQOS ILUMA идва в три варианта, като всички те са с технологията SMARTCORE INDUCTION SYSTEM™, която нагрява тютюна посредством индукция чрез модул на намотка в холдъра, която създава магнитно поле и пренася енергия към фина метална пластинка, намираща се в консуматива. Благодарение на това тютюнът се нагрява равномерно отвътре и е без необходимост от почистване. Устройствата могат да се персонализират с широка гама от аксесоари.
Специално за представянето на IQOS ILUMA в България пристигна и Томазо ди Джовани – вицепрезидент „Международни комуникации“ във Филип Морис Интернешънъл. „Днес отбелязваме не само пускането на нов продукт, отбелязваме иновациите и промяната. Напредекът в науката и технологиите, воден от бизнеса, прави намаляването на вредата възможно. Във Филип Морис Интернешънъл нашата цел е ясна – да предложим на пълнолетните пушачи свят, в който те успешно да заменят цигарите с научнообосновани бездимни алтернативи колкото е възможно по-бързо. С над 320 хиляди пълнолетни потребители на IQOS в България вярваме, че IQOS ILUMA ще допринесе броят им да нарасне“, споделя той.

„Подобно на предишните устройства и IQOS ILUMA отделя средно 95% по-ниски концентрации на вредни вещества в сравнение с цигарите*“ – сподели Димитър Костов, ръководител „Маркетинг и потребителско преживяване“ във Филип Морис България. „С технологията Smartcore Induction System™ тютюнът в консуматива е изцяло запечатан, няма следи от употребата му и така не се налага почистване на устройството. Тази технология извежда нагряването на тютюна на следващо ниво. С тази и останалите характеристики на продукта целим да предложим решения на повечето от проблемите, които досега част от пълнолетните потребители на IQOS споделяха“, допълни той.

Снимки: Филип Морис България