Трудно е да се повярва, че филмът Sonic the Hedgehog започна като материал за подигравки и шеги в интернет: все пак след обновяването на арт стила на филма и оправянето на странните, приличащи на човешки зъби на Соник първият филм постигна успех и изкара над 100 милиона долара само в премиерния си уикенд. И очевидно има място за още много вдъхновение, тъй като продължението пристига през 2022 г.

Както личи от поста в Twitter на актьора Бен Шварц, който даде гласа си за Sonic the Hedgehog, точната дата за премиерата е 8 април 2022 г. Продължението е предвидено да върне отново създателите на филма, режисьора Джеф Фоулър и сценаристите Пат Кейси и Джош Милър, всички от които са изразили желание да се завърнат.

Към май продължението все още беше в етап на предварително развитие, но изглежда, че екипът ще натисне газта, за да се задвижат нещата скоро.

Въпреки че няма да затъмни скоро Detective Pikachu или Warcraft, засега изглежда, че Sonic the Hedgehog е една от най-успешните адаптации за видеоигри за всички времена, като вече надминава други сравнително финансово успешни адаптации от игра на филм като Street Fighter и Silent Hill.

Снимка: SEGA

Виж още: Създаден от фен PS5 интерфейс изглежда супер стилен (ВИДЕО)

 

Тагове:
Още от Play