Наскоро публикуван доклад разкрива подробности за следващото поколение смартфони с два екрана на Microsoft. Според статия от Windows Central софтуерният гигант се отказа от плановете си да пусне наследник на сегашния Surface Duo. Сравнително студеното приемане на Surface Duo 2 накара Microsoft да премести фокуса си към вече набиращите популярност смартфони със сгъваеми дисплеи.

Първоначално Microsoft планираше да пусне Surface Duo 3 с два дисплея до края на 2023 г. Ключовите промени трябваше да включват по-добри екрани от край до край, по-нов хардуер, поддръжка за безжично зареждане и др. Сега всичко това е изчезнало и Microsoft иска следващият му смартфон с Android да разполага със сгъваем дисплей със 180-градусова панта. Въпреки че Microsoft има патенти за смартфони с 360-градусови сгъваеми дисплеи, източници в компанията твърдят, че инженерите искат да се фокусират върху конвенционален 180-градусов вариант, наподобяващ на Samsung Galaxy Fold.

За съжаление няма информация кога Microsoft планира да достави следващото поколение Surface смартфон. Източниците също не са сигурни дали Surface "Duo 3" ще запази името си като член на гамата. Преминаването от форм-фактора с двоен екран към гъвкава конфигурация с един екран е значителна промяна, така че не се изненадвайте, ако Microsoft излезе с нова гама, което се случи със Surface Book и неговия наследник Surface Laptop Studio.

Снимка: Microsoft

Виж още: Противоречива функция в Windows 11 ще препоръчва съдържание там, където не искате