Според данни, публикувани от @XenoPanther в Twitter, Microsoft обмисля да продължи с препоръчаното съдържание в Windows 11. Вече имаме препоръчани приложения и файлове в менюто „Старт“; сега се подгответе да видите препоръчаните файлове и във File Explorer.

Анализът на най-новите версии на файла shell32.dll.mui и propsys.dll.mui разкри нова функция в прозореца с опции за папка. Разделът за поверителност в раздела „Общи“ съдържа ново квадратче за отметка, наречено „Показване на препоръчаното съдържание“. Потребителят @PhantomOfEarth пък съобщава, че е забелязал свързани функции за скорост (ID сигнатури, които можете да активирате с помощта на приложението ViveTool), но те са принудително деактивирани в най-новата версия на Windows 11 Dev.

Към момента няма допълнителна информация за тази функция, така че как ще работи тя, все още никой не знае. Може да показва файлове и папки или Microsoft може да я използва като друг начин за прокарване на реклами. Компанията не е новак в показването на банери във File Explorer (помните ли рекламите на онлайн сториджа OneDrive?) и новата опция може да продължи това. За щастие потребителите ще имат възможност (уж) да деактивират препоръчаното съдържание във File Explorer. И накрая, не знаем дали Microsoft планира да го обяви в бъдещи актуализации за предварителен преглед на Windows 11.

Идеята Windows 11 да препоръчва произволни файлове, когато отворите File Explorer, звучи странно, така че нямаме търпение Microsoft да обяви и обясни функцията.

В случай че сте пропуснали, Microsoft наскоро върна една от най-лошите промени в менюто „Старт“. Компанията обмисля прилагането на препоръки за реклами в уебсайтове в менюто „Старт“, но по-късно решава да се откаже от идеята. Windows 11 build 25272 премахна уебсайтове, оставяйки само препоръчани файлове и приложения в менюто „Старт“.

Снимка: Unsplash

Виж още: През 2022 малуерът за Windows е скочил 5000 пъти спрямо този за macOS