Смята се, че Microsoft работи върху осигуряването на поддръжка за Android 13 в Windows 11, което ще въведе нови функции за приложения в PC платформата. Когато Microsoft първоначално обяви Windows 11, гигантът разкри, че ще добави естествена поддръжка за приложения за Android без нужда от софтуер като Bluestacks и други подобни приложения за Windows.

Въпреки че поддръжката на приложения за Android не беше налична в началото на пускането на Windows 11, тя беше достъпна през по-голямата част от тази година чрез Amazon App Store. С поддръжка за Android 13 потребителите на Windows 11 ще могат да извлекат повече от своите приложения за Android на компютър.

Бъдещото надграждане беше забелязано от Windows Latest в официалния WSA GitHub на Microsoft. Актуализацията обещава да даде на потребителите достъп до няколко нови функции. Струва си да се отбележи обаче, че Microsoft просто публикува бъдеща пътна карта. Функциите, изброени в нея, са това, за което Microsoft планира да добави поддръжка, но това не означава непременно, че всички те ще бъдат добавени.

Списъкът с функции няма да бъде изчерпан. Това означава, че може би има няколко, които потребителите могат да очакват Microsoft да добави. Поддръжката за Android 13 потенциално ще въведе четири нови функции, но технологичният гигант може да реши да добави още с течение на времето.

Засега обаче ето върху какво изглежда се фокусира компанията в допълнение към поддръжката за Android 13 като цяло. Първо е прехвърлянето на файлове, като има и план за добавяне на преки пътища, както и достъп до локална мрежа по подразбиране и картина в картината.

Имайте предвид, че приложенията все още трябва да бъдат изтеглени от магазина за приложения на Amazon, така че няма възможност за инсталиране или използване на по-широк набор от предложенията на Play Store на Google в Windows 11 - поне не без използването на софтуер на трети страни - за това все още ще ви трябва емулатор като Bluestacks.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой да мисли за Windows 11 и macOS, когато може да инсталирате Windows 95 на MacBook?

 

Тагове: