Milestone Systems е на българския пазар от 2011 г., като през 2023 г. отбеляза 25 години от създаването си в Дания. Офисът в България е от централно значение за бизнеса на Milestone Systems и в него работят 210 човека, като 120 от тях са софтуерни инженери. Тук се разработват различни компоненти от софтуера за видеонаблюдение на компанията - XProtect. Тук е позициониран и търговски екип, който отговаря за продажбите в Централна и Източна Европа. В глобален план компанията има над 1300 служители. София е вторият по големина офис след този в Копенхаген.

"Екипът ни се развива устойчиво и плановете ни са да растем органично. Нарекохме новото пространство Milestone Sofia Collabaration Lab. Освен чистото разширяване на нашето работно място в София през последните няколко години ние се развиваме в толкова много различни области като компания - по отношение на хора, идеи, решения, като географско покритие и т.н.
Ето защо почувствахме необходимостта да изградим специално място, чиято основна цел е да създава възможности - възможности за генериране на иновативни идеи и решения, насърчаване на сътрудничеството между колеги и партньори или предоставяне на платформа за свързване с нашите екипи и да ни позволи да постигаме резултати заедно", сподели Десислава Табакова, управител на софийския офис на Milestone Systems.

На откриването присъстваха и Рахул Ядав, главен технологичен директор, Ларс Ларсен, главен финансов директор, и Симон Туле Вигерс, главен директор "Хора и култура", които подчертаха важността на България като стратегическо място за развитие на продуктите и обслужването на клиентите на Milestone Systems. Те обърнаха внимание, че сигурността и видеонаблюдението са устойчиви сегменти/сфери и очакват растеж на бизнеса. Споделиха, че ръстът за последните години е средно над 25%.

Допълнителен стимул за разширяване на бизнеса е и развитието на изкуствения интелект (AI). Благодарение на машинното самообучение и компютърното зрение технологиите за видеонаблюдение и сигурност стават много по-ефективни. Намират широко приложение в управление на трафика, образование, здравеопазване, умни сгради и автоматизация на процесите.

Снимки: Milestone Systems