Motorola е бранд, който разбира колко важна е поверителността на данните. С платформата ThinkShield потребителите разполагат с допълнително ниво на сигурност, което подобрява защитата на всяко ниво. С всеобхватни хардуерни и софтуерни функции за сигурност, отговарящи на най-високите стандарти, данните са още по-добре защитени от зловреден софтуер, фишинг и други мобилни заплахи. За да помогне на потребителите да се възползват пълноценно от всички функции за сигурност, Motorola представя новото приложение Moto Secure.

Поддържано от Thinkshield, приложението Moto Secure представлява дестинация за всички значими функции за сигурност и поверителност на Motorola устройството. В рамките на приложението потребителите могат бързо да проверяват и контролират защитата на своя смартфон с лесен достъп до всички свързани приложения и настройки на Android и Motorola.

В допълнение към бързия достъп до контролите за поверителност и функциите за сигурност приложението Moto Secure идва с редица нови елементи на защита, предназначени да осигурят още повече спокойствие на потребителите:

  • Moto Secure предоставя допълнително ниво на защита на чувствителна информация и приложения, давайки на потребителите опция да скрият избрани приложения и файлове в поверителнa папка, защитена с ПИН код. Със Secure Folder (защитената папка) потребителите имат и възможността да активират Disguised Mode (замаскиран режим), който им позволява да избират от четири опции за икони и имена, вместо да показва видимо приложенията в папката, което предоставя още по-голяма поверителност. Това е особено полезно и за скриване на по-чувствителна информация като финансови приложения, цифрови портфейли, приложения за пазаруване или имейл акаунти. Независимо дали в движение или работа от публично място извън офисната среда потребителите могат да сведат до минимум рисковете при свързване към обществено достъпни Wi-Fi и клетъчни мрежи с функцията за защита на мрежата. Активирайки опцията за защита на мрежата (Network Protection), потребителите автоматично ще бъдат уведомявани, когато бъде открит проблем със сигурността, свързан с хотспот или Wi-Fi. В рамките на мрежовата защита функцията може да спре определени приложения да използват отворени връзки и да предотврати подправяне чрез блокиране на 2G връзки.
  • Функцията за защита на заключения екран (Lock Screen Security) позволява на потребителите да виждат и контролират всички опции на заключения екран, за да конфигурират необходимата защита. Това включва възможността за заключване на мрежови функции и функции за сигурност. Ако преди мобилните хакери бяха способни да изключат мобилната мрежа или Wi-Fi, което би попречило на потребителите да открият изгубеното си устройство, сега, архивирайки тази функция, потребителите могат да запазят контрола си и да премахнат възможността някой да изключи мобилната мрежа или Wi-Fi на устройството, без да отключва телефона.
  • PIN Pad Scramble опцията разбърква цифровата подредба на екрана за въвеждане по време на началното вписване в устройството, така че то да може да бъде отключено без риск любопитни очи да запомнят модела на натиснатите цифри.
  • Таблото за поверителност предлага ясен и изчерпателен преглед на това кои приложения са имали достъп до календара, контактите, файловете, камерата, микрофона и местоположението на потребителя през последните 24 часа. Потребителите имат възможността да управляват разрешенията на приложенията, да актуализират настройките за сигурност и да променят контрола на поверителността директно от Moto Secure.

В момента новото приложение Moto Secure е налично в Lenovo ThinkPhone by Motorola и новото попълнение в серията moto g - moto g53 5G.
Занапред приложението ще бъде налично на устройствата на Motorola, поддържащи Android 13 или по-нова версия.

Снимки: Motorola