Не е необичайно да забравите да отворите прозорец в режим „инкогнито“, докато сърфирате на телефона си. Ако обаче това се случи, най-вероятно ще се наложи да преминете през неудобството да влезете в хронологията си и да изтриете неща поотделно или да изберете от селекция от времеви стъпки (започвайки от един час), за да се отървете от тези данни. Скоро обаче Google може да ви предложи по-лесна опция.

Както беше открито от Chrome Story, изглежда има нов флаг в Chrome за Android, който предполага, че Google работи върху нова функция за „бързо изтриване“. Тя ще позволи на потребителите бързо да изтрият последните 15 минути данни от браузъра.

Функцията ще бъде достъпна през прословутото меню с трите вертикални точки в горния десен ъгъл. Не е ясно дали данните, които се изтриват, ще бъдат просто история на браузъра или цялата активност в акаунта.

През 2021 г. Google даде възможност на потребителите да изчистят времеви интервал от 15 минути от акаунта само с едно докосване. Това позволи изтриването на историята на сърфиране и друга активност в акаунта, без да се налага да навигирате през настройките си. По-късно Google предостави функционалността на Android през първите няколко месеца на 2022 г. Сега изглежда, че функцията може да се завърне.

Не е известно кога Google ще представи своето нововъведение: явно ще трябва да изчакаме да видим какво ще реши да направи технологичният гигант.

Снимка: Unsplash

Виж още: AI на Google може да създаде музика във всеки жанр само по текстово описание