Snapdragon 8 Gen 2 направи много, за да изведе игрите за Android на следващото ниво. Дори ROG Phone 7, най-мощният мобилен телефон за геймъри, разчита на този SoC. И изглежда, че производителят на чипа Qualcomm не е приключил с подобряването на мобилните игри. Компанията пуска нова технология, която трябва да даде на игрите по-висока резолюция и производителност, като същевременно сведе до минимум разхода на батерията.

Днес Qualcomm обяви чрез публикация в блога си, че въвежда нова технология за увеличаване на мащаба за мобилни игри и продукти XR. Новата технология се нарича Snapdragon Game Super Resolution (GSR) и има за цел да увеличи максимално производителността на мобилните игри и живота на батерията. GSR няма да бъде само за телефоните Snapdragon 8 Gen 2, а ще донесе подобрения и за телефони с по-стари чипове.

Увеличаването на мащаба е от полза за производителността и живота на батерията, тъй като позволява на играта да работи при по-ниски резолюции, без да се жертва качеството. Както се посочва в блога, повечето техники за увеличаване на резолюцията използват билинейна интерполация (bilerp). Това обаче "може да доведе до компромис с качеството на графиката чрез размазване на ръбовете и детайлите".

Според корпорацията GSR използва нова техника за повишаване на разделителната способност, честотата на кадрите и живота на батерията. Тя се описва като "техника за пространствено увеличаване с едно преминаване, оптимизирана за графични процесори (GPU) Snapdragon Adreno". Повечето техники обикновено изискват две преминавания. Така че тази система с едно преминаване е в състояние да намали използването на паметта, широчината на честотната лента, латентността и използването на батерията.

Qualcomm твърди, че новата ѝ технология може да увеличи игрите за Android от 1080p до 4K и 30FPS до 60 и повече FPS. Тя също така заявява, че GSR осигурява "двукратно подобрение на производителността в сравнение с други мобилни решения за увеличаване на мащаба".

Игрите за Android и продуктите XR с GSR трябва да започнат да се разпространяват по-късно тази година. Компанията вече си партнира с редица компании, за да въведе GSR в заглавия като Call of Duty Warzone Mobile, Jade Dynasty: New Fantasy и Farming Simulator 23 Mobile.

Снимка: Qualcomm

Виж още: ASUS ROG Phone 7 е тук, за да ви печели игри и да изпразни портфейла ви

 

Тагове: