Появи се ново изтичане на информация, което подчертава някои ключови детайли за спецификациите на предполагаемите телефони от серията ROG Phone 7D на ASUS, включително оперативна памет, място за съхранение и др. Макар че самата компания все още не е потвърдила съществуването на тези устройства или че ще ги произвежда в бъдеще, тези слухове по всяка вероятност ще бъдат потвърдени.

Миналата година ASUS започна да произвежда серия D на популярния си ROG Phone. По своята концепция тя не се различава твърде много от телефоните от серията Pixel A на Google. Те са по-бюджетни варианти, които намаляват цената съвсем малко, като използват по-евтини компоненти, но без да се правят прекалено големи компромиси с работата на телефоните. Изглежда, че ASUS ще продължи тази тенденция за ROG Phone 7 и ROG Phone 7 Ultimate, които бяха пуснати на пазара по-рано този месец.

Интересното е, че при серията ROG Phone 7D ще има различни опции за оперативна памет между стандартните и високия клас модели. При ROG Phone 7 и ROG Phone 7 Ultimate оперативната памет и паметта за съхранение са еднакви за всички модели.

С новата си серия ROG Phone ASUS направи нещо малко по-различно тази година. Тя използва едно и също количество оперативна памет както в ROG Phone 7, така и в ROG Phone 7 Ultimate - общо 16 GB. При серията ROG Phone 6, ROG Phone 6 Pro имаше 18 GB, докато стандартният модел имаше само 16 GB.

Изглежда, че ROG Phone 7D и ROG Phone 7D Ultimate ще следват този път. Според изтичането на информация 7D Ultimate ще се предлага с 16 GB RAM. Докато стандартният 7D ще има само 12 GB. Паметта за съхранение също ще бъде различна, ако изтичането на информация е точно: с 256 GB в 7D и 512 GB в 7D Ultimate, което съответства на моделите 7 и 7 Ultimate.

Що се отнася до другите спецификации, в "теча" се споменава също, че и двете устройства вероятно ще използват чипсетите MediaTek Dimensity 9200+. Те ще бъдат снабдени с 6.78-инчов AMOLED дисплей. Според слуховете телефонът ще излезе на пазара в Китай през август тази година, а в други региони - малко по-късно.

Снимка: Unsplash

Виж още: Това са спецификациите на ASUS ROG Ally: по-впечатляващи от Steam Deck?