Технологичните компании, които са вложили огромни усилия и средства в разработването на тракери, се опитват по всякакъв начин да “изчистят” репутацията им на неправомерни проследяващи средства и се стремят да научат потребителите, че замисълът им е добронамерен - просто да откриваме нещата, които най-често губим.

Ето защо от Dell се насочват към идеята най-новият им стилус Premiere да има вграден тракер от Tile. Използвайки специално разработеното приложение на Tile, стилусът ще бъде локализиран и за по-лесното му откриване той ще “писука” леко, премигвайки благодарение на LED датчик. Разбира се, ако не е достатъчно близо, приложението ще ви позволи да се възползвате от капацитета на мрежата на Tile.

Стилусът ще се предлага на цена от 110 долара и е съвместим с всички 2 в 1 модели на Dell, а батерията на устройството издържа цели 40 дни.

Що се отнася до Tile, вече знаем, че те работят с няколко други компании, сред които са производители на аксесоари като Fitbit, Skullcandy, Sennheiser и дори големи технологични компании като Intel, Lenovo и MSI. Лаптопите с вграден тракер са общо 7, като сред тях са ThinkPad X1 Extreme Gen 5 на Lenovo, най-новата серия ThinkPad T, новите лаптопи на MSI от 12-о поколение Summit и Prestige, както и FMV Loox на Fujitsu.

Снимки: Dell

Виж още: Google може би ще вградят в Android опция за засичане на тракери

Тагове: