През последните години Google използва CES като платформа, за да демонстрира своята визия за „По-добри заедно“ – идеята, че всички устройства трябва да работят добре едно с друго. Обикновено това означава, че гигантът прави съобщения относно функции като Fast Pair и разширяване на съвместимостта на Cast към повече продукти на трети страни.

По време на CES 2023 компанията сподели, че работи със Spotify за интегриране на Connect – инструмент за стрийминг в потребителския интерфейс на Android. Тя също така загатна за визуализация на функция за аудио предаване, която би предложила различни устройства за прехвърляне на музиката си в зависимост от вашите навици и местоположение.

Но CES е голямо изложение и за автомобили, а Google предлага продукти и в този бранш. Гигантът съобщи, че неговите карти с по-висока разделителна способност ще дебютират на Polestar 3, и за първи път от обявяването му на I/O 2022 показаха на обществеността най-новия интерфейс на Android Auto.

На щанда на Google в конгресния център на Лас Вегас имаше две превозни средства – BMW i7 с новото Android Auto изживяване и Volvo EX90 с вграден Google като цяла платформа.

Както научихме по време на I/O, актуализираният интерфейс ще се адаптира към по-големи размери на дисплея и ще включва оформление на разделен екран. Google премахна лентата на състоянието, като постави индикаторни икони в малък квадрат горе вляво, добавяйки ред от клавишни комбинации под него. В колата левият панел съдържа приложението Spotify и с плъзгане от дясната страна може да изтеглите списък с предложени плейлисти.

Този ляв прозорец също така служи като контейнер за предупреждения, с които нямате време да се занимавате по време на шофиране. Например, ако дойде известие, можете да плъзнете надясно върху него, за да го изпратите до докинг станцията, и то ще изчака там, докато сте готови да му обърнете внимание.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google в помощ на малките сайтове в борбата срещу терористичното съдържание