След като беше загатнат на I/O 2022, сега Google обяви новия Pixel 7, който може да предложи освежен дизайн, Tensor G2 чип и куп нови фото и видео подобрения, а цените започват от 599 долара.

Предлаган в три цвята (снежен, обсидиан и лимонова трева), новият Pixel 7 разполага с познат дизайн, включително голяма лента за камера отзад, Corning Gorilla Glass Victus отпред и същата водоустойчивост IP 68, която получихме на устройствата от миналата година. Въпреки това за 2022 г. Google направи няколко корекции, включително сливане на лентата на камерата с рамката на телефона за по-голяма издръжливост. На всичкото отгоре, докато Pixel 7 Pro ще получи малко по-изтънчено усещане за полирани метални страни, Pixel 7 получава по-малко блестящо матово алуминиево покритие.

Интересното е, че друга забележителна промяна в дизайна е, че с 6.3-инчов 2400 x 1080 OLED дисплей стандартният Pixel 7 всъщност е малко по-малък от отиващия си 6.4-инчов Pixel 6. Това е малка победа за феновете на компактните телефони, особено когато вземете предвид и леко намаление на теглото.

Отвътре Pixel 7 ще се захранва от новия чип Tensor G2, който помага за поддържането на редица нови функции за машинно обучение и софтуер, заедно с 8 GB RAM и 128 GB или 256 GB място за съхранение. Чрез използването на TPU от следващо поколение на Tensor G2, Google казва, че обработката на изображения при слаба светлина с помощта на Night Sight е два пъти по-бърза в сравнение с предишното поколение. Чипът Tensor G2 също така поддържа подобрена функция за размазване на лица в камерата на Pixel 7, като същевременно отключва нова функция за размазване на снимки, която позволява на телефона да изостря снимки (включително направени преди това снимки или изображения, заснети от други устройства) - всички чрез локална обработка.

Другите спецификации включват 4355 mAh батерия, 30-ватово кабелно зареждане и поддръжка както за безжично, така и за обратно безжично прехвърляне на енергия. За съжаление, въпреки че телефонът има 5G свързаност, Google казва, че поддръжката на mmWave ще варира в зависимост от търговеца или конкретния модел. Така че, ако искате да сте сигурни, че получавате пълна 5G съвместимост за вашата мрежа, вероятно е по-добре да закупите телефона директно от вашия оператор.

Що се отнася до камерите, Pixel 7 има две отзад: 50 MP основен обектив и 12 MP ултраширок с 114-градусово зрително поле. Но може би по-важни от размера на неговите сензори са някои от новите настройки на снимките и видеото, които Google е включил. Когато снимате неподвижни изображения, Google казва, че е променил обработката на цветовете в Night Sight, за да подобри яснотата, като същевременно прави изображенията да изглеждат така, сякаш са заснети през нощта. Междувременно за видео вече можете да записвате в 10-битов цвят с HDR, докато новият кинематографичен режим добавя меко боке към фона на вашите клипове. И за да направи всичките ви кадри да изглеждат малко по-добре, Google също надгради възможностите за видео стабилизация и намаляване на шума на Pixel 7. А за феновете на селфитата тази година и Pixel 7, и Pixel 7 Pro получават една и съща предна 10.8 MP камера с 92.8-градусово зрително поле.

И накрая, в донякъде необичаен ход, наред с новите си водещи телефони Google демонстрира части от новия софтуер, който пристига в следващата версия на Pixel: функция, която е планирана за пускане някъде през декември. В голямо надграждане за всеки, който използва приложението Pixel Recorder, Google добавя автоматични етикети на високоговорителите към аудио транскрипции.

Освен това, подобно на това, което получавате с новите Pixel Buds Pro, компанията също планира да предостави функция Clear Calling, предназначена да помогне за намаляване на потенциално разсейващите фонови звуци. И накрая, като ъпгрейд на поверителността и сигурността, Google също така ще даде на всички собственици на Pixel 7 достъп до безплатна VPN чрез Google One.

Предварителните поръчки за Pixel 7 започват днес, като официалните продажби започват на 13 октомври.

Снимка: Google

Виж още: Вече знаем какъв ще е дизайнът на Pixel Watch