Според докладите и слуховете моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro ще претърпят значителни промени по отношение на външния дизайн. Макар че компанията ще сметне за необходимо да предложи доста отличителни елементи, iPhone 15 ще прилича много на iPhone 15 Pro. Ново изтичане на информация показва предната част на моделите iPhone 15 и iPhone 15 Pro, която има за цел да отрази промените, за които съобщихме по-рано, Покривното стъкло на iPhone 15 Pro показва по-тънки рамки и се вижда, че Dynamic Island ще се появи и при четирите модела от линията.

Изображението на предното стъкло беше споделено от Ice Universe, който има надежден опит, когато става въпрос за продукти на Apple. На изображението са показани два комплекта от линията iPhone 15 - единият подчертава изрязването на Dynamic Island, а другият показва по-тънките рамки. Горният комплект показва Dynamic Island при всичките четири модела на iPhone 15. По-рано стана ясно, че поради слабите продажби на линията iPhone 14, Apple ще планира значителни подобрения за стандартните модели.

Изтичането на информация показва iPhone 15 и iPhone 15 Plus с изрез Dynamic Island, който е със същия размер като iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max. Това означава, че предната част на цялата линия ще бъде доста сходна, тъй като Apple се стреми да се откаже от прореза в полза на хапче и кръгъл прорез. Възможно е обаче това да не е краят на прореза, тъй като компанията може да планира да пусне на пазара iPhone SE 4 с Face ID, вграден в прореза, подобно на iPhone 14.

Въпреки че цялата гама iPhone 15 ще бъде с изрезка Dynamic Island, само моделите iPhone 15 Pro ще имат по-тънки рамки. На изображението можете да забележите, че iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max имат значително по-малки рамки в сравнение с iPhone 15 и iPhone 15 Plus. По-тънките рамки ще предложат свеж външен вид на Pro моделите с по-малко натрапчиви страни. По-рано сме отразявали, че рамките на моделите iPhone 15 Pro могат да бъдат едни от най-тънките при всички смартфони.

Освен това се очаква компанията да внесе забележителни разграничителни фактори между двата модела. Моделите iPhone 15 Pro ще разполагат с чип A17 Bionic, базиран на 3nm процес, докато стандартните модели ще се предлагат с 4nm чип A16 Bionic. Хардуерът на камерата също ще бъде различен, като Pro моделите потенциално могат да се сдобият с нов Periscope обектив. Цялата гама обаче ще разполага и с USB-C портове.

Снимка: Unsplash

Виж още: Как да нагласим алармата на телефона така, че да не събудим всички наоколо

 

 

Тагове: