Тъжната новина за смъртта на Шон Конъри обиколи света този уикенд. Но заедно с нея из мрежата се завъртя и фалшиво писмо, което се предполага, че е написано от Шон Конъри през 1998 и е адресирано до Стив Джобс. „Фейк новината“ се появи за първи път през 2011 година и тогава заблуди мнозина. Тематиката му засяга многобройните предложения за участие в рекламните кампании на Apple, които Шон Конъри е трябвало да откаже.

„Господин Джобс,

Ще го кажа още веднъж. Вие разбирате английски, нали така? Няма да продам душата си на Apple или някоя друга компания. Нямам никакъв интерес да „променям света“, както вие предлагате. Вие не притежавате нищо, от което аз имам нужда или искам. Вие сте продавач на компютри – а аз съм ши***ият Джеймс Бонд!

Не мога да измисля никакъв по-бърз начин да унищожа кариерата си от това да се появя в някоя от глупавите ви реклами.

Моля, повече не ми пишете.

Шон Конъри“

Всъщност писмото е публикувано от шеговития сайт Scoopertino, който е известен с това, че публикува фалшиво-сатирични новини за Apple. Но то е станало популярно, когато британският маркетолог Джон Уилшайър го е споделил в своя Twitter профил, считайки го за съвсем реално.

Явно и той е от редицата фенове на James Bond, които вярват, че Шон Конъри е подписвал и подпечатвал кореспонденцията си със: „I am f***ing JAMES BOND!“.

Снимки: shutterstock

Виж още: 4 убийствени игри, които да ви вземат страха на Хелоуин