Докато се наслаждавате на лятната си почивка, е малко вероятно да се изкушавате от това да проверите кои са предстоящите филмови заглавия, планирани за есента. Но се оказва, че следващият сезон няма да бъде толкова богат, колкото сме свикнали. И това всъщност може да е добре.  
Както вече съобщихме, в началото на май членовете на Гилдията на американските сценаристи стачкуваха в спор с продуцентите за възнагражденията и заплахата от AI.  
Тази стачка вече беше спряла повечето филмови и телевизионни продукции. Въпреки че постигнаха съгласие по някои въпроси, проблемът се прехвърли към актьорите, които миналата седмица също започнаха да стачкуват по сходни причини. Всъщност това е първата едновременна стачка в Холивуд от 1960 г. насам. 
Джонатан Хендел, юрист в областта на развлекателната индустрия, коментира, че според него индустрията ще бъде спряна задълго, тъй като проблемите са сложни и екзистенциални. 
Ако това се случи, зрителите може би ще си починат от непрестанните премиери на нови продукции. Според The Hollywood Reporter миналата година в САЩ са били пуснати почти 600 програми. За сравнение бройката им през 2015 г. е едва 420. 


Съкращаването на тази бройка може да ни помогне да спрем да се разсейваме от безкрайните нови продукции и най-накрая да започнем да правим пропуски в списъка за гледане, съдържащ десетки (стотици?) програми, които наистина, наистина искате да гледате, но все се отдръпват надолу заради появата на най-новото нещо в Netflix, Hulu, Disney+, Apple TV+, Max, Paramount+ или Lionsgate+. Дори списъкът на сайтовете за стрийминг сякаш се увеличава с всеки изминал ден. 
Според проучванията повечето потребители остават с впечатлението, че определено трябва да наваксат със съдържание, но огромният избор размива това усещане и всъщност голяма част от времето им "потъва" в преглеждане на опциите.  
Отлагането на любимите ви заглавия може днес да ви звучи като повод за съжаление, но всъщност най-накрая ще успеете да поемете контрол върху списъка си за гледане и да отметнете поне една малка част от него.  

Снимки: Unsplash

Виж още: House of the Dragon и Rings of Power останаха без сценаристи