Южна Корея обяви тази седмица, че ще пусне своя собствена 6G мрежа, използвайки технология от световна класа, усъвършенствани базирани на софтуер мобилни мрежи от следващо поколение и чрез укрепване на своите мрежови вериги за доставки. Новината беше съобщена от корейското министерство на науката и информационните технологии

Южнокорейското правителство ще стимулира местните компании да произвеждат материали, компоненти и оборудване за развитието на своята 6G мрежа. То също така планира да подсили своята верига за доставки, за да поддържа споменатата мрежа. Вече е в ход проучване за осъществимост, което изследва основната 6G технология. Проектът е на стойност 625.3 милиарда вона (приблизително 482.1 милиона долара).

С тази инициатива Южна Корея има за цел да победи останалия свят в надпреварата по внедряването на 6G технологията. Южна Корея е четвъртата по големина икономика в Азия и представлява 25.9% от патентите за 5G през 2022 г. (междувременно Китай представлява 26.8%). Правителството на Южна Корея се надява, че може да надмине 30% или повече в 6G патентите сред конкуренцията.

6G ще обедини това, което е виртуално и реалност, според Жан Юонгтау, заместник генерален мениджър на технологичния отдел на Ericsson China. Той предполага, че 6G ще изведе холографската комуникация от научната фантастика и ще я пренесе в реалността, променяйки драстично начина, по който водим делово общуване и се забавляваме.


Снимка: Unsplash

Виж още: Многомилионна инвестиция на Ericsson поставя Европа в предните места на 6G битката