През 2023 се навършват 10 години от създаването на Redmi. По този повод компанията е подготвила септемврийска изненада, но не се споменават точни дати (просто "ще се видим този месец"). Китайският бранд ще покаже линията Redmi Note 13, като в момента се фокусира върху най-впечатляващия модел: Redmi Note 13 Pro+. Той ще включва мощния чип Dimensity 7200 и 200 MP сензор на камерата.

В Weibo изтекоха впечатляващи спецификации на Note 13 Pro+. Без да навлиза в прекалено много подробности, информацията разкрива някои ключови спецификации на чипа и камерата. Те обаче са доста гръмогласни, като наричат предстоящото събитие "Кинг Конг преживяване".

И така, твърди се, че Redmi Note 13 Pro+ ще разполага с подсилена версия на Dimensity 7200 на MediaTek, която добавя още една дума към наименованието му: етикета Ultra. Оригиналният 4nm Dimensity 7200 беше пуснат на пазара в средата на февруари 2023 г. и разполагаше с 8 процесорни ядра Cortex (2 × 2.8GHz Cortex A715 и 6 × 2.0GHz Cortex A510), графичен процесор Mali G610 MC4, оперативна памет LPDDR5 и др.

"MediaTek Dimensity 7200 Ultra е просто малко по-добра версия на MediaTek Dimensity 7200. Също като MediaTek Dimensity 8200 Ultra, която е малко по-добра версия на MediaTek Dimensity 8200", казва потребителят Абхишек Ядав в публикация в X.

Другата подчертана спецификация на Note 13 Pro+ е сензорът на камерата: те са включили персонализирана версия на сензора Samsung ISOCELL HP3, нещо, което се нарича Discovery edition. 200-мегапикселовият ISOCELL HP3 на Samsung се намира и в Redmi Note 12 Pro+, така че това не е точно новаторско нещо. Разбира се, от по-новия Redmi Note Pro+ се очакват по-добри изображения в сравнение с предишната версия и това най-вероятно ще бъде постигнато чрез фина настройка на персонализирания сензор HP3 Discovery Edition с актуализирания чип Dimensity 7200 Ultra.

Хората зад социалните акаунти на Redmi твърдят, че новата комбинация от чип и сензор ще прави снимки "по-бързо" и "по-добре". Те наблягат и на цифровото увеличение на фронта, а освен това ще има (предполага се) самостоятелно разработен от Xiaomi алгоритъм за снимки: технологията Imaging Brain, която се очаква да донесе засилено компютърно изживяване в Note 13 Pro+. Интересно е да видим дали тази технология ще стигне и до другите устройства от линията Note 13, или ще е ексклузивна само за модела Pro+.

Не се споменават точни дати, но се очаква обявяването да се състои през септември.

Снимка: Unsplash

Виж още: Redmi 12 5G е първият телефон със Snapdragon 4 Gen 2

 

Тагове: