Има няколко различни начина за създаване на добър бюджетен телефон. Производителите на оригинално оборудване могат да вземат различни решения, които да повлияят на комбинацията от спецификации и съответно да променят постоянно деликатната цена. С разпространението на 5G на световните пазари сега е важно дори бюджетните устройства да се предлагат с добра 5G поддръжка. Xiaomi се надява да гарантира, че следващият ви телефон е добър 5G телефон с пускането на Redmi 12 5G в Индия, отбелязвайки глобалния дебют на Qualcomm Snapdragon 4 Gen 2 SoC.

Redmi 12 5G се пуска първо в Индия, но можете да очаквате да видите същия телефон под марките Redmi Note 12R и POCO M6 Pro 5G с малки козметични промени.

Snapdragon 4 Gen 2 е водещата характеристика тук, като носи скромни подобрения спрямо Snapdragon 4 Gen 1 и Snapdragon 695 SoC. Голямата промяна е преминаването към 4nm процес на Samsung от 6nm процес на TSMC. Можете да очаквате незначителна промяна в ефективността, но иначе SoC до голяма степен е същият.

Различното е, че има по-добра поддръжка на 5G от своите предшественици и помага за захранването на устройства на по-ниска цена. Това дава на производителите на оригинално оборудване като Xiaomi свободата да определят по-ниска цена на устройството, като в същото време предоставят по-добър набор от функции в сравнение с предходните SoC.

Другите спецификации на Xiaomi Redmi 12 5G включват опции за 4GB/6GB/8GB LPDDR4X памет, 128GB/256GB UFS 2.2 памет и възможност за разширяване с microSD карта до 1 TB чрез хибриден SIM слот. Захранва се от батерия с капацитет 5000 mAh, която може да се зарежда с 18 W, а компанията включва и зарядно устройство с мощност 22.5 W в кутията.

Отпред Redmi 12 5G има 6.79-инчов FHD+ LCD дисплей с честота на опресняване 90 Hz. Защитата, разбира се, е от Corning Gorilla Glass, а отзад - също стъкло, което помага на устройството да се усеща като премиум в ръката. Има USB-C за зареждане, инфрачервен бластер, степен на защита IP53 и дори 3.5 мм жак за слушалки. Телефонът стартира с Android 13 с MIUI 14.

Снимка: Unsplash

Виж още: Премиера на Snapdragon 4 Gen 2: първият 4nm чип от серията поддържа по-бърза RAM и сторидж

 

Тагове: