Години наред Apple държи челна позиция на пазара на телефони и напоследък хватката става все по-здрава. Всъщност опитите на Samsung да изпреварят Apple дори принуди Google да коригира собствената си стратегия. Но изглежда, че от Samsung вече са готови да получат победата, към която се стремят от толкова време.

На среща с отдела за потребителско изживяване с устройствата на Samsung, заместник-председателят на гиганта Хан Йонг-хи е поставил задача на звеното „да помисли за начини за укрепване на конкурентоспособността на смартфоните, без да се притеснява от намаляването на разходите“, според доклад на Hankyung.

Тези коментари отразяват новата посока на компанията да се съсредоточи върху изграждането на по-конкурентен продукт, което е промяна от предишната стратегия, ориентирана към печалбата. Този ход има за цел да помогне на компанията да стане смартфон производител "номер 1".

Смята се също, че поръчката е израз на волята на Йонг-хи да спре да подражава на това, което конкурентите от Китай правят, като пускане на много модели телефони за своеобразна еднократна употреба с непоследователен дизайн и характеристики.

Тази нова стратегия се очаква да стартира през 2023 г. и ще накара компанията да се съсредоточи върху създаването на телефони, които ѝ позволяват да се конкурира по-добре с единствения си истински топ съперник. Въпреки че все още не е обявено официално, се очаква линията Galaxy S23 да има чип Snapdragon 8 Gen 2 на Qualcomm, което може да бъде една от първите стъпки към създаването на по-конкурентоспособен телефон.

Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5 и Galaxy Z Flip 5 трябва да се възползват от този нов подход, който Samsung реши да предприеме. Въпреки това, това може да дойде на цената на серията Galaxy A на Samsung, тъй като компанията вече се фокусира по-малко върху пазара от нисък до среден клас.

Снимка: Unsplash

Виж още Samsung подиграва Apple за липсата на гъвкав смартфон в нова реклама на тема футбол