Samsung ще направи избрани характеристики от най-новия интерфейс One UI достъпни и за предходни поколения устройства чрез нова актуализация. Това знаково обновление е част от мисията на компанията да подобрява Galaxy екосистемата и максимално да насърчвава ефективността при ползването на мобилни технологии и пълноценното планиране на свободното време. Обновлението ще донесе водещи иновации, представени с Galaxy Z Fold5, Z Flip5, серията Tab S9 и серията Watch6 до повече потребители по света.
С цел да предостави по-безпроблемно и качествено изживяване на потребителите, софтуерната актуализация One UI 5.1.1 ще достигне до устройствата Galaxy Z Fold4 и Z Flip4 още от този месец, а впоследствие и до Z Fold3, Z Flip3, Z Fold2 и Z Flip. Потребителите, които ползват Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 и Tab Active 4 Pro също ще се радват на няколко нови, насочени към потребителското удобство функционалности като част от обновлението на One UI 5.1.1. Освен това потребителите на Galaxy Watch5, Watch5 Pro, Watch4 и Watch4 Classic ще имат достъп до ключови обновления от актуализацията на One UI 5 Watch.
Научи повече за това как тези обновления ще осигурят следващо ниво на иновации и продуктивност на върха на пръстите.


Разкрий нови начини да взаимодействате с устройството си
One UI 5.1.1 помага на потребителите на Galaxy Z Flip4 и Z Fold4 да се наслаждават на любимото си мултимедийно съдържание по-лесно от всякога с Flex Mode благодарение на съвкупност от подобрени възможности и функционалности.
Това обновление позволява на потребителите по-лесно да показват или да скриват Flex Mode панела. Когато телефонът се сгъва във Flex режим2, иконката на панела ще се премести плавно към горната част на екрана за по-лесен достъп. Тя може да се придърпва и да се поставя на лентата с инструменти за по-персонализирано изживяване с Flex Mode панела. Този персонализируем панел предоставя на потребителите лесен достъп до функции като Multi Window3, тъчпад, екранни снимки и други.
С новото обновление бутонът за пускане на медийно съдържание – допълнен с опция за 10-секундно бързо превъртане напред и назад и достъп до различни функции – е разположен на удобно място, когато се активира Flex Mode панелът. Възможно е и ръчно превъртане за по-бърз достъп до конкретен момент от медийното съдържание. Когато се наслаждаваш на филм във Flex режим2, можеш да вземеш най-доброто от любимото ти съдържание, като превърташ напред или назад само с едно докосване на персонализираната лента с инструменти на Flex Mode панела. Можеш също така да отвориш нов Multi Window прозорец, за да отговориш на съобщение или да преглеждаш онлайн ревюта, без да прекъсваш съдържанието, което гледаш.


Изпълнявай повече задачи едновременно за по-многообразно изживяване с устройствата


Мултитаскинг изживяването на сгъваеми устройства и таблети продължава да се подобрява. Докато гледаш видео на твоя Galaxy Z Fold4, Z Flip4 или Tab S8, можеш лесно да отвориш браузъра на Samsung в изкачащ прозорец, за да потърсиш нещо, докато съдържанието продължава да тече на екрана. Когато приключиш с търсенето в интернет, прозорецът може лесно да се издърпа до ръба на екрана, където той лесно ще се намести на мястото си. Ако после отново има нужда да отвориш браузъра на Samsung, само докосни изскачащия прозорец и той ще се отвори на предишното си място.
Превключването между изскачащия прозорец и функцията Multi Window е интуитивно с натискане и задържане в горната част на изскачащия прозорец. Новата актуализация осигурява по-лесно пускане и контрол на екрана, като позволява безпроблемно превключване за разделяне на екрана и лесен контрол на екрана чрез натискане и задържане на „ръчката“ на изскачащия прозорец.
Преместването и поставянето с две ръце вече се поддържа на основния екран на твоето сгъваемо устройство или таблет, като това позволява отваряне на желаното приложение с една ръка и използване на другата, за да се премести файл, иконка на приложение или друг елемент от екрана в желаната папка или на предпочитано друго място. С това обновление дори още по-бързо и лесно можеш да споделяш множество снимки от галерията на телефона с приятели през предпочитаното от теб чат приложение.
С последното обновление потребителите на Galaxy Z Fold4 и Tab S8 могат да подобрят чувствително продуктивността си както в работата, така и при забавленията благодарение на иновативни допълнения към Taskbar лентата за бърз достъп. Настоящият Taskbar5 позволява светкавично превключване между задачите с достъп до четири скорошно използвани приложения.


Подобри грижата за състоянието си и изрази себе си с Galaxy Watch


Софтуерното обновление One UI 5 Watch носи на потребителите на устройства от сериите Galaxy Watch5 и Watch4 повече персонализирани уелнес функции, създадени, за да помогнат на потребителите да се грижат по-добре за здравето си, както и да им осигурят повече индивидуални опции да изразят себе си, които перфектно да се съчетават със стила им на живот.
С подобрената функционалност за управление на съня потребителите могат по-добре да разберат персоналните си модели на сън чрез по-интуитивен интерфейс с подробен анализ на количествените измерители на съня, модела на съня и символи със спящи животни. Потребителите ще имат достъп до персонални насоки за по-добър сън10 директно на китката си, които им позволяват да проследяват прогреса си по-удобно и да останат мотивирани през деня.
Освен това поддържането на благоприятна за сън обстановка е важно за качествен сън през нощта. Когато е време за лягане, твоят Galaxy Watch ще ти помогне да създадеш оптималната среда за добър сън, като автоматично настройва свързаните домашни устройства. В допълнение, когато режимът Sleep Mode е включен, невидимият LED инфрачервен сензор на часовника се активира, за да ограничи дори и най-дребните разсейвания.
Актуализацията на One UI 5 Watch позволява да се радваш на персонализани фитнес инструменти, които позволяват да си поставяш индивидуални фитнес цели и да ги постигаш. Функцията за проследяване на пулса анализира физическите ти възможности и установява пет оптимални нива на интензивност при бягане и освен съществуващите над 100 тренировъчни тракери вече можеш да записваш бяганията си в последователност благодарение на Track Run и да създадеш и проследяваш прогреса по твой собствен тренировъчен план с функцията за персонални тренировки. Още повече и подобрени GPX функции са достъпни за потребителите на Galaxy Watch5 Pro, като те вече могат да изследват и покоряват нови маршрути по-удобно чрез базата данни GPX File14. Освен това можеш лесно да търсиш и сваляш разнообразни GPX маршрутни файлове за околността спрямо мястото, където се намираш. Функцията Route Workout е разширена с поддръжка на бягане и ходене, както и хайкинг и колоездене.
Потребителите на Galaxy Watch ще изживеят подобрено проследяване на здравослвоното състояние благодарение на функцията за известяване за неравномерен сърдечен ритъм (IHRN). IHRN вече е налична за потребители на устройства от сериите Galaxy Watch5 и Watch416, които ще получават по-обстойни данни за сърдечното си здраве.
И нещо повече – потребителите на Galaxy Watch5 и Watch4 ще имат достъп до още по-богат избор от стилни и информативни изгледи на часовника, които перфектно се съчетават със стила и целите им. От тази есен потребителите на Galaxy Watch Active2 и Galaxy Watch3 също ще имат достъп до някои от тези нови изгледи на екрана на часовника – Stretched time and Perpetual, – за да изразяват себе си със стил.


Подобрено изживяване с Galaxy екосистемата
Най-новата актуализация на One UI подобрява контрола на камерата на смартфона. С добавянето на специален бутон за бърз достъп на Galaxy смарт часовника камерата на свързания Galaxy Z Flip4 може удобно да се контролира от дистанция директно от китката за лесно превключване на режима на камерата дори с възможност да се приближава или отдалечава изображението.

Снимки: Samsung