Имахме месеци на спекулации около потенциалната дата на пускане на Samsung Galaxy S23, но изглежда, че вече можем уверено да оградим конкретна дата в нашия календар за 2023 г.: сряда, 1 февруари.

Samsung не обяви датата официално, но тя се появи на колумбийскяи сайт на компанията под формата на тийзър за Galaxy Unpacked. Въпреки че към момента тийзърът е вече изчезнал, това може да се счита за потвърждение на слуховете. Информацията от надеждни източници сочеха същата дата, което означава, че е почти сигурно 1 февруари да бъде датата на голямата премиера.

При представянето на най-новите флагмани на Samsung едва ли ще има твърде много изненади, като се има предвид колко обстойно беше изтичането на информация за Galaxy S23, Galaxy S23 Plus и Galaxy S23 Ultra. По отношение на дизайна изглежда, че и трите телефона в серията ще следват примера на модела Ultra с повдигнати лещи на камерата на гърба.

Имаше много коментари и за подобрения на способностите на самата камера, особено що се отнася до Galaxy S23 Ultra. Ако слуховете се окажат верни, снимките и видеата, направени както при добро, така и при оскъдно осветление, трябва да са по-зашеметяващи от всякога. 

Когато става въпрос за пускане на смартфони от високопоставени технологични гиганти, сме склонни да се съсредоточим върху iPhone от Apple, Pixel от Google и Galaxy S от Samsung – но само един от тези три телефона се пуска в началото на годината.

Това поставя Samsung в различна позиция спрямо Apple и Google. Може да се каже, че iPhone 14 и Pixel 7 се състезаваха директно един срещу друг, защото бяха пуснати приблизително по едно и също време (съответно септември и октомври). По времето, когато iPhone 14 беше пуснат обаче, Samsung Galaxy S22 беше вече на седем месеца.

Един от начините да погледнем на този календар е, че Samsung винаги е половин година пред своите големи конкуренти; друга гледна точка е, че винаги е с половин година назад. Тази стратегия обаче със сигурност означава, че Samsung може да привлече много внимание за своите водещи телефони, независимо от това какво правят Apple и Google.

Снимка: Unsplash

Виж още: Нови рендъри показват свежите цветове на Galaxy S23