Дисплеите очевидно са една от силните страни на Samsung и техните OLED панели за смартфони стават все по-добри с всяко поколение. Тези удобни за джобни устройства стъкла са критични компоненти на един отличен смартфон, тъй като определят колко четим е екранът при силна дневна светлина наред с други функции, така че има смисъл Samsung да подобри своите дисплеи. На CES 2023 компанията показа най-новия си OLED панел за смартфони и твърди, че е най-яркият в индустрията с 2000 нита яркост.

Samsung казва, че дисплеят е получил тази нова маркировка Ultra Dynamic Range (UDR) чрез процес на проверка на осветеността, извършен от научната фирма за безопасност UL Solutions. Освен това южнокорейският технологичен гигант постигна UDR рейтинг от 1500 нита за най-новия си панел, обещавайки „по-реалистично качество с богато цветово изражение“.

Това вероятно прави OLED панела на смартфона най-яркият досега, въпреки че iPhone 14 Pro Max на Apple може да претендира за същата чест. Въпреки това размяната на удари между гигантите на хартия може да не означава нищо за Samsung, освен ако не внесе този панел в своята водеща линия смартфони, по-специално в предстоящата серия Galaxy S23. В момента обаче е трудно да бъдем прекалено ентусиазирани за това надграждане, като се има предвид, че последните слухове предполагат, че всички модели Galaxy S23 ще разполагат с дисплей с 1750 нита яркост.

Това е пиковата яркост, записана за един от най-добрите телефони на Samsung - Galaxy S22 Ultra. Както отбелязва Samsung, яркостта на екрана на смартфона е по-важна от тази на телевизори, монитори и лаптопи, тъй като потребителите често ги използват при относително ярка светлина. Тази среда може да изтрие цветовете и контраста на изображението, принуждавайки ви да присвивате очи през повечето време, докато гледате екрана си. За да може да се използва на пряка слънчева светлина, дисплеят се нуждае от супер висока яркост на екрана наред с други изисквания и Samsung се уверява, че това поле е покрито.

Но докато Samsung не успее да подобри този ключов елемент в своята линия смартфони в практически смисъл, тази UDR проверка ще остане впечатляващо постижение само на хартия. Все пак обаче това е стъпка напред за телефоните Galaxy, но само времето ще покаже кога ще пристигне технологията на реални устройства.

Снимка: Samsung

Виж още: Този хибриден самолетен дизайн може да направи полетите по-евтини от билетче в трамвая

 

Тагове: