Предстоящата адаптация на сериала по The Last of Us на HBO привлече Педро Паскал в ролята на Джоел и Бела Рамзи в ролята на Ели, потвърди Variety. Нийл Дръкман, сценарист и креативен директор на видеоиграта The Last of Us и ко-създател на поредицата, също е съгласен с новината за Паскал в Twitter.

Паскал постигна голям успех като звездата на The Mandalorian на Disney+. Неотдавна той се появи заедно с Гал Гадот и Кристен Уиг като злодея Максуел Лорд в Wonder Woman 1984.

Рамзи е най-известна с ролята си на Лиана Мормонт в друга поредица на HBO „Игра на тронове“. Персонажът Ели е 14-годишно сираче, което никога не е познавало нищо друго освен опустошена от апокалипсиса планета. В шоуто тя се бори да балансира инстинкта си за гняв с нуждата си от връзка и принадлежност, както и с новооткритата реалност, че тя може да е ключът към спасяването на света.

Сериалът The Last of Us беше обявен за първи път в процес на разработка на водещата кабелна телевизия още през март 2020 г., като шоуто получи официална поръчка за първи сезон през ноември. Базиран на едноименната видеоигра, сериалът се развива двадесет години след разрушаването на съвременната цивилизация. Джоел, закоравял оцелял, е нает да изведе Ели от карантинната зона. Това, което започва като рутинна работа, скоро се превръща в брутално, сърцераздирателно пътешествие, тъй като и двамата трябва да преминат през САЩ и да зависят един от друг за оцеляването си.

Създателят на „Чернобил“ Крейг Мазин е привлечен да пише сценария и изпълнява ролята на продуцент на поредицата заедно с Дръкман.

Снимка: Sony

Виж още: 5G и LTE връзката на iPhone 12 понякога изчезва мистериозно

Тагове:
Още от Play