Наскоро Sony представи на световния пазар смартфона Xperia 1 V, който е наследник на флагмана Xperia 1 IV. Това ново устройство демонстрира най-новите сензори Exmor T, подредени един върху друг, за по-добри възможности на камерата. Освен това изглежда, че Sony се подготвя и за пускането на очаквания наследник на Xperia Pro-I, който се смята, че ще бъде наречен Xperia Pro-I II.

Неотдавна профилът Sumahodigest пусна рендери на дългоочаквания Sony Xperia Pro-I II. Изтеклите изображения разкриват наличието на две изпъкнали камери, което породи спекулации, че устройството може да е оборудвано с два сензора тип 1,0″. За сравнение неговият предшественик разполагаше с един сензор за основната камера.

В допълнение към това се разпространяват слухове, че Sony планира да пусне на пазара бъдещ смартфон, оборудван с "двуслоен транзисторен сензор с подредени пиксели", който ще надхвърли размера на вече впечатляващия 1,0″ Type сензор. Това е същата технология, която Sony наскоро дебютира в смартфона Xperia 1 V, като я нарече Exmor T stacked sensor.

Изглежда Sony е приложил уникален подход, като е разделила фотодиода и транзистора, поставяйки ги на отделни слоеве, които са подредени заедно. Този иновативен дизайн позволява независими настройки на размера на всеки компонент, което води до значително подобряване на улавянето на светлината и намаляване на нивата на шум. Sony твърди, че новият сензор на камерата може да осигури два пъти по-висока производителност в условия на слаба светлина в сравнение с предшественика си.

Въпреки че все още не е сигурно дали този усъвършенстван сензор ще бъде включен в предстоящия Xperia Pro-I II, тази възможност предизвика любопитство сред ентусиастите на тема "мобилна фотография".

Снимка: Unsplash

Виж още: Нова заплаха грози телефоните iPhone

 

Тагове: