Както се очакваше, компактният флагман на ASUS - Zenfone 9 - се сдобива с наследник. Изглежда обаче, че компанията прави някои промени, които може да не се харесат на феновете.

В сътрудничество с източника Парас Гуглани, изданието Pricebaba се сдоби с нова информация за Zenfone 10. Според изтичането на информация се оказва, че телефонът ще загуби това, което хората обичаха най-много в устройството - компактния му размер.

Миналата година Zenfone 9 беше пуснат на пазара с 5.9-инчов AMOLED екран: идеален размер, за да се побере добре в повечето джобове. Тази година изглежда, че ASUS захвърля компактния статус на линията, като дава на Zenfone 10 дисплей, който е по-голям от екрана на Samsung Galaxy S23. По-конкретно новият телефон може да бъде оборудван с 6.3-инчов AMOLED дисплей със 120 Hz честота на опресняване.

Изтичането на информация разкрива и няколко други важни спецификации, включително процесор, памет, камера и др. Започвайки с процесора, изглежда, че Zenfone 10 може да се захранва от чип Snapdragon 8 Gen 2. Заедно с най-новия чип на Qualcomm устройството може да се предлага с 16 GB RAM и 256 GB/512 GB вътрешна памет. Очаква се то да се доставя и с 200-мегапикселова основна камера с OIS, което е голям скок спрямо 50-мегапикселовата основна камера в Zenfone 9.

В допълнение към тези спецификации изглежда, че ASUS е предоставила на телефона батерия с капацитет 5000 mAh, която разполага с 67 W бързо зареждане. Възможно е да има и течно охлаждане за отвеждане на топлината. Смята се, че той ще излезе от кутията с инсталиран Android 13. И накрая, той може да се похвали с прахо- и водоустойчивост от IP68 рейтинг.

Що се отнася до датата на пускане на пазара, не бяха дадени никакви подробности, а само обща времева рамка. Изтичането на информация предполага, че глобалната премиера трябва да бъде някъде през четвъртото тримесечие на тази година и може да има три цветови варианта. Не е известно и какви ще бъдат тези три цветови варианта за Zenfone 10.

Снимка: Unsplash

Виж още: ASUS ROG STRIX SCAR 18 (2023) – Горещ ъпгрейд (РЕВЮ)