Според слуховете iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max на Apple, които ще се появят по-късно тази година, ще имат перископни лещи, но надеждният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че това ще е привилегия само за Pro Max. Сега потребителят на Twitter с прякор @URedditor, който има донякъде солидна репутация, също твърди, че единствено iPhone 15 Pro Max ще разполага с перископна камера.

Източникът не е разкрил нищо друго за перископния модул. А на въпроса дали разположението на камерата на iPhone 15 Pro Max се е променило, той отговори: "Не съвсем".

Според предишни слухове перископният модул на iPhone 15 Pro Max ще има 6-кратно увеличение, което е три пъти повече от оптичното увеличение на 12-мегапикселовата телефото камера на iPhone 14 Pro Max.

Също така се разпространява информацията, че Apple е привлякла LG Innotek и Jahwa Electronics, за да осигурят съответно 70% и 30% от задвижващите механизми OIS за перископния модул. Всичко това означава, че ще имаме един впечатляващ нов оптичен прибор за по-добрите модели от следващата серия.

Снимка: Unsplash

Виж още: Марките, които не се наричат Apple или Samsung, се борят за трохите на пазара

 

Тагове: