Apple пусна iOS 17 за всички съвместими модели iPhone през септември, седмица след обявяването на линията iPhone 15. Първоначално платформата беше пълна с грешки, вариращи от прекъсвания на връзката и потребителския интерфейс до проблеми с прегряването на най-новите модели iPhone 15 Pro. Почти два месеца по-късно компанията пусна различни актуализации с поправки на гореспоменатите проблеми. Сега е установено, че странен бъг в iOS 17 прави екрана напълно нереагиращ. Въпреки това има лесно решение за отстраняване на проблема.

iPhone 15 Pro е значителен ъпгрейд спрямо iPhone 14 Pro от миналото поколение. Проблемът с прегряването обаче отне по-голямата част от първоначалния ентусиазъм. Беше изказано мнение, че моделите iPhone 15 Pro прегряват поради новото титаново покритие на iPhone. Един YouTube канал също посочи, че материалът няма нищо общо с проблема и че виновникът е Instagram. Apple обърна внимание и направи изявление, в което предположи, че грешка в iOS 17 е причинила прегряването на новите модели iPhone 15 Pro.

Apple пусна iOS 17.0.3 с поправка на проблема с прегряването и цялото фиаско беше преустановено. iOS 17 все още съдържа няколко грешки, които трябва да бъдат отстранени. Странна грешка в iOS 17.1.1 кара моделите iPhone да замръзват напълно. Вашият iPhone няма да регистрира въвеждане с докосване, а натискането на бутоните за сила на звука и за включване също няма да има ефект.

Имайте предвид, че грешката е скрита в раздела App Library на iOS 17. При поредица тестове iPhone 13 и iPhone 14 Pro Max наистина замръзват. Според потребителя грешката е част от iOS 17.1.1 и засяга новите модели iPhone 15.

Ако не сте запознати с нея, грешката няма да засегне потребителите самостоятелно, тъй като трябва да я инициирате сами от библиотеката с приложения. Въпреки това всеки, който има достъп до телефона ви, може да я задейства, което ще направи устройството ви безполезно. Ако сте станали жертва, можете принудително да рестартирате iPhone чрез бутоните за регулиране на звука и за включване. Всичко, което трябва да направите, е да натиснете и освободите бутона за увеличаване на звука, след това бързо да натиснете и освободите бутона за намаляване на звука и да натиснете и задържите бутона за захранване, докато на екрана се появи логото на Apple.

Странната грешка, която води до замръзване на екрана, е тествана на модели iPhone с iOS 17.1.1. Apple потенциално ще отстрани проблема в предстоящата актуализация на iOS 17.2, която в момента се намира във фаза бета.

Снимка: Unsplash

Виж още: Средната продажна цена на iPhone е в постоянен спад, Коледа може да обърне това

 

Тагове: