Представяме ви един от най-безумните проекти за къщи в стил Tesla, който включва почти всички домашни енергийни продукти на Tesla.

Напоследък автомобилният производител все повече разчита на трети страни, за да разположи своите домашни енергийни продукти. Вместо да управлява инсталацията, Tesla постепенно се превръща в доставчик с цел да притежава домашната енергийна екосистема чрез продукти като Powerwall. Това ще позволи на компанията да се съсредоточи върху производството и мащаба с цел да подкрепи своя нов продукт за продажба на дребно на електроенергия с марката Tesla Electric.

Базираната в Тексас Good Faith Energy е пример за това - те са направили някои от най-впечатляващите инсталации на соларни покриви на Tesla, които сме виждали.

Компанията стана известна миналата година, след като показа как една от техните инсталации за соларен покрив на Tesla се справи с градушка с размер на бейзболна топка. Сега ви представяме един от последните им проекти в Тексас, където те помогнаха на строителя Уилям Дейвид Хоумс да реализира своя проект.

Good Faith Energy инсталира впечатляващ слънчев покрив Tesla с площ от 1000 кв.м с мощност от 30 kW. Както можете да видите, това е голяма къща, но не е необходимо целият покрив да бъде оборудван със соларни керемиди, произвеждащи електричество. Известно е, че панелите за соларните покривни инсталации се монтират, за да оптимизират производството на електроенергия в къщата въз основа на ориентация и сянка.

Всеки панел на Tesla е около 45 на 14 инча и е оценен на 72 W. Те дават повече гъвкавост от обикновения слънчев панел. Good Faith Energy, казва, че пет плочки, което добавя до 360 W, покриват приблизително същия квадратен метър като повечето 360 W слънчеви панели.

Този проект включва почти всички енергийни продукти на Tesla. Сградата също така е оборудвана с 5 броя Tesla Powerwall единици, осигуряващи до 67.5 kWh резервна мощност; с 3 броя от 7.6 kW слънчеви инвертори на Tesla - най-новия соларен продукт на компанията, който иска да се конкурира с лидерите в индустрията, като Enphase и Solar Edge.

Цената обаче може би е най-любопитният детайл: компанията вече не предоставя онлайн оценки и прогнозната стойност на този проект може да бъде оценена между 385 000 и 550 000 долара. Съответно, ако имате бюджета и желанието, вече може да станете собственици и на къща тип Tesla.

Снимка: Electrek

Виж още: Предколедна разпродажба: Мъск пак се разделя с акции на Tesla