Тази седмица Apple Music представи своя списък с 10-те най-добри албума на всички времена, в който The Miseducation of Lauryn Hill заема първото място.

Съобщението е част от 10-дневно обратно броене, което завършва със специален финал, включващ дискусии с известни изпълнители и водещи на Apple Music. The Miseducation of Lauryn Hill, издаден през 1998 г., е оценен високо за своето въздействие и актуалност. На Хил беше връчена награда, изработена от бластиран анодизиран алуминий, получен от рециклирани продукти на Apple. Списъкът с 10-те най-добри албума е както следва:

1. The Miseducation of Lauryn Hill (1998), Lauryn Hill
2. Thriller (1982), Michael Jackson
3. Abbey Road (1969), The Beatles
4. Purple Rain (1984), Prince & The Revolution
5. Blonde (2016), Frank Ocean
6. Songs in the Key of Life (1976), Stevie Wonder
7. Good Kid, m.A.A.d city (2012), Kendrick Lamar
8. Back to Black (2006), Amy Winehouse
9. Nevermind (1991), Nirvana
10. Lemonade (2016), Beyoncé

В процеса на подбор участваха експерти на Apple Music и група от изпълнители, автори на песни, продуценти и професионалисти от бранша. Тази класация се описва като модерна оценка на XXI век за най-великите аудиозаписи, правени някога, създадена независимо от статистиката за стрийминг.

В допълнение към списъка с топ 10 Apple Music създаде 100 аудиоклипа, които придружават всеки албум от списъка, предоставяйки контекст и истории зад записите. Тези записи, заедно с допълнително съдържание са достъпни в Apple Music, Apple Podcasts и Apple Books.

Снимка: Unsplash

Виж още: Бъдещите ANC слушалки може да ви позволят да изберете кои звуци от реалния свят да филтрирате

 

Тагове: