Продажбите на iPhone 14 Plus продължават да изостават, но общите доставки на iPhone 14 изпреварват гамата iPhone 13 от миналата година. Нови данни, споделени от надеждния анализатор на тема Apple Рос Йънг, показват, че доставките на iPhone 14 Plus се очаква да бъдат „близо до 0 през декември“.

Според Йънг покупката на дисплеи за iPhone 14 във веригата за доставки през 2022 г. са на път да нараснат с 10% в сравнение с гамата iPhone 13 през 2021 г.

Както показаха предишни данни, iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max продължават да надхвърлят продажбите на предшествениците си iPhone 13 Pro. Това също води до увеличение на средната продажна цена за гамата iPhone 14, което е показател, на който Apple силно разчита, когато отчита печалби пред инвеститорите.

"Имайте предвид, че доставките на Plus се очаква да бъдат близо до 0 през декември, тъй като търсенето спира за този модел", пише анализаторът.

"Панелът от серия iPhone 14, закупен за 2022 г., сега изглежда е с 10% повече в сравнение със серията iPhone 13 от 2021 г. въпреки спада на пазара на смартфони с 9%. Смесеният ASP на тези устройства също е нараснал с 10%, като 14 Pro/Pro Max представляват 64% дял спрямо 51% за 13 Pro/Max", продължава той.

Тези данни не са изненадващи: предишен доклад каза, че Apple всъщност е спряла производството на устройството, за да съобрази по-добре производството с търсенето. Въпреки че търсенето е по-ниско от очакваното, обаче се казва, че Apple все още планира iPhone 15 Plus за следващата година.

Все пак припомняме, че компанията наскоро издаде рядка актуализация за инвеститори и потребители, предупреждавайки, че продължаващите ограничения на COVID-19 в Китай ще окажат голямо влияние върху iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max.

Снимка: Unsplash

Виж още: A16 Bionic на iPhone 14 Pro превъзхожда най-новия Snapdragon 8, който още не е излязъл