Активността на Илон Мъск в мрежата е забележителна, но се оказва, че явно трябва да отдели малко време и на финансовите документи, защото се оказва, че някой е пропуснал да плати наема на офиса на социалната платформа в Сан Франциско. 
Офисът стана доста популярен, защото, след като сделката по закупуване беше обявена за финализирана, Мъск влезе демонстративно в сградата, носейки мивка в ръце като един вид шега. Но санитарното пособие беше само началото: в следващите няколко дни хиляди служители на Twitter бяха принудени да се върнат в същия този офис само за да бъдат уволнени малко по-късно. Работното пространство на социалната мрежа видя и спални чували, размествания и, разбира се, много горчивина и несигурност. В един момент офисът беше затворен за уикенда, след което изненадващо беше отворен в късните часове на денонощието.

Сега обаче става ясно, че в цялата тази суматоха собственикът на сградата в лицето на California Property Trust не са си получили полагащото им се възнаграждение на стойност 136 250 долара. Според информация на Bloomberg Twitter са получили предупреждение още на 16 декември, но плащане не е било направено, като следващата стъпка е била подаването на жалба до Върховния съд на окръг Сан Франциско.  
Според доклад на New York Times от 13 декември Twitter са спрели да плащат наеми за всичките си глобални офиси през последните седмици, за да бъдат спестени разходи. Компанията също е изправена пред съдебен процес за това, че не е платила 197 725 долара за чартърни полети, предприети от Мъск през първата му седмица в Twitter. Съобщава се, че през същия период от време Мъск е довел „повече от половин дузина“ адвокати от SpaceX, за да подпомогне правния екип на Twitter. 

Снимки: Unsplash

Виж още: OnePlus се изложи с Twitter пост от iPhone