Всяка година YouTube каналът MKBHD (известен още като канала на Маркес Браунлий) публикува своите награди за най-добрите смартфони на годината. Тази година OnePlus спечели награда – макар и не тази, на която вероятно се надяваше. Компанията спечели приза „Издънка на годината“ за OnePlus 10T, за който Браунлий каза, че има „доста голямо разминаване между очакванията и възможностите спрямо действителните резултати“.

Екипът за социалните медии на OnePlus се опита да се възползва от тази възможност, като туитна към MKBHD. Туитът първо попита как да вземе наградата, а след това каза, че ще му „докаже, че греши“ през 2023 г. с предстоящия OnePlus 11.

Първоначално MKBHD отговори любезно с просто „С уважение“ и предложение за контакт през лично съобщение с компанията, за да може вероятно да обясни как да получи трофея. Въпреки това не след дълго Браунлий публикува екранна снимка, показваща, че оригиналният туит на OnePlus идва от iPhone.

С течение на времето други потребители на Twitter се включиха със свои екранни снимки. Twitter акаунтът на OnePlus не е отговорил на дискусията оттогава.

Това не е първият път, когато OnePlus публикува нещо от iPhone, нито е първият път, когато Браунлий критикува компанията за практиката. Въпреки това в тази конкретна ситуация това е доста иронично, като се има предвид наградата „Издънка на годината“ и самонадеяността около OnePlus 11. OnePlus може да са смятали, че е вероятно първоизточникът да не бъде разкрит, защото Twitter наскоро премахна възможността да види кое устройство е създало конкретен туит. Въпреки това API за тази функция все още съществува и други версии на приложението на Twitter все още могат да виждат тази информация.

Така или иначе решението на OnePlus да остроумничат не сработи според очакванията.

Снимка: Unsplash

Виж още: Google Pixel 6a победи 16 телефона в сляп тест на камерата