За незапознатите напрежението между Twitter и Илон Мъск е малко неоправдано - той е решил, че ще закупи компанията, но сега се отказва. Разбира се, в бизнеса нещата се случват по по-различен начин и освен пропуснатите ползи, според отчета за второто тримесечие, социалната мрежа е загубила 33 милиона долара, свързани с „предстоящото придобиване“ от Мъск. Twitter също така обясни спада си от 1% в приходите с „несигурността“, причинена от бурното придобиване на Мъск. Лошата новина е, че разходите на Twitter ще продължат да растат, тъй като през есента им предстои съдебна битка с Мъск.

Платформата нае водеща корпоративна адвокатска кантора Wachtell, Lipton, Rosen & Katz LLP, за да й помогне да принуди Мъск да се придържа към първоначалното си споразумение и да купи компанията. 
От своя страна милиардерът се оправдава, че Twitter му е дал погрешна представа за броя на фалшивите акаунти в неговата платформа. В своите регулаторни документи Twitter казва, че приблизително 5% от акаунтите са фалшиви, но адвокатите на Мъск казаха, че цифрата е „много по-висока от 5%“. 
Адвокатите на Twitter отговориха, че заявената загриженост на Мъск относно фалшивите акаунти е димна завеса и той иска да излезе от сделката само защото акциите му на Tesla са паднали. Twitter вече отбеляза първата си „малка победа“ в делото, тъй като получи ускорен процес, за да минимизира „бизнес риска“. Дори съдът да отсъди бързо в полза на Twitter, Мъск може да обжалва решението и да накара делото да продължи до три години, разяснява Хари Креймър, професор по мениджмънт и стратегия в Kellogg School of Management на Северозападния университет, пред Insider. 
„Големите победители в това ще бъдат адвокатските кантори“, каза Креймър и добави: „Тези момчета ще направят цяло състояние“.

Снимка: Unsplash

Виж още: Молбата на Илон Мъск за отлагане на съдебния процес не беше приета