Microsoft пуска на пазара "универсално приложение за Windows", което може да се свързва дистанционно с компютър с Windows и да осигурява достъп до него от всяка платформа. Налично за macOS, iOS, iPadOS, персонални компютри и уеб браузъри, приложението осигурява и достъп до Windows 365, Azure Virtual Desktop, Microsoft Dev Box и Remote Desktop Services на компанията.

Приложението за отдалечен достъп до вашата машина с Windows включва персонализиран начален екран, от който потребителите могат да получат достъп до множество различни облачни услуги и отдалечени компютри. Приложението разполага с поддръжка на множество монитори, персонализирани резолюции на дисплея, динамични резолюции и мащабиране на дисплея, пренасочване на периферни устройства и др.

От години Microsoft предлага приложението Remote Desktop Connection в Windows, но приложението за Windows е сигнал за по-широко преминаване към изчисления в облак за Windows като цяло.

Засега приложението е достъпно само като предварителна версия за корпоративни акаунти, но вероятно с времето ще се поддържа и от обикновени клиенти, въпреки че според The Verge опцията за влизане с личен акаунт в Microsoft в момента не работи. Версията за Mac изисква macOS 12 или по-нова версия, докато приложението за iOS/iPadOS се нуждае от устройство с iOS или iPadOS 16 или по-нова версия. Уеб версията на приложението е достъпна, като отидете на windows.cloud.microsoft.

Снимка: Unsplash

Виж още: Изкуственият интелект Copilot скоро може да зарадва милиони потребители на Windows 10