Продажбите на Spider-Man 2 вече надхвърлиха 2.5 милиона бройки в световен мащаб, съобщи PlayStation.

Радостната (и доста впечатляваща) новина беше съобщена чрез официалния акаунт на PlayStation в X: "Страхотни новини, фенове на Спайди - играта Spider-Man 2 на Marvel е продадена в повече от 2.5 милиона копия през първите 24 часа", гласи постът. "Благодарим ви, че направихте този страхотен старт!"

Това са не само впечатляващи стартови цифри, но и превръщат Spider-Man 2 на Insomniac в най-бързо продаваното заглавие на PlayStation Studios в историята на марката PlayStation.

Spider-Man 2 оглави класациите за продажби в Обединеното кралство за миналата седмица (на базата на това, че е бил в продажба само един ден), като стана четвъртата по големина премиера за тази година, отстъпвайки само на Tears of the Kingdom, EA Sports FC и Hogwarts Legacy. Въпреки че физическите продажби в Обединеното кралство са по-малки от тези на Spider-Man през 2018 г., трябва да се отбележи, че цифровите продажби не са включени в тези данни за продажбите. По този начин продажбите на Spider-Man 2 в деня на пускането на играта на пазара вероятно ще надминат тези на нейния предшественик.

Няколко седмици след пускането на God of War Ragnarok Sony съобщи, че продажбите на Ragnarok са надхвърлили 5.1 милиона копия в световен мащаб, след което се е превърнала в най-бързо продаваната стартова игра от първа страна в историята на PlayStation. Разбира се, God of War Ragnarok беше пусната както за PlayStation 5, така и за PlayStation 4 като заглавие за две поколения конзоли, докато Spider-Man 2 е ексклузивна игра за PS5. След като продажбите на Spider-Man 2 надхвърлиха 2.5 милиона копия само за един ден, ще бъде интересно да видим как ще се развият продажбите на продължението през следващите седмици.

Spider-Man 2 вече е налична в цял свят за PlayStation 5.

Снимка: PlayStation

Виж още: Истинска човешка кръв охлажда това уникално и злокобно РС, посветено на Diablo 4 (ВИДЕО)