Наскоро OpenAI проведе своята конференция за разработчици, на която направи няколко съобщения за ChatGPT. Сред тези съобщения беше разкрито, че компанията пуска персонализирани версии на своя чатбот, наречени GPT.

Според OpenAI GPTs са начин потребителите да създават свои собствени персонализирани версии на популярния чатбот. Компанията твърди, че не е необходимо да се кодира; тя е направила GPTs така, че да могат да бъдат създадени от всеки. Хората могат също така да споделят създадените от тях GPTs с други хора.

Съобщава се, че GPTs могат да се използват за различни задачи, независимо дали става въпрос за работа или за ежедневието. Няколко примера, които компанията предлага, включват използването на GPTs за "научаване на правилата на всяка настолна игра, за преподаване на математика на децата ви или за проектиране на стикери".

Що се отнася до защитата на личните данни, OpenAI заявява, че потребителите ще контролират своите данни. Съобщава се, че чатовете не се споделят със създателя на GPT, а ако GPT има API на трети страни, ще можете да избирате какви данни да се изпращат към API. Освен това изглежда, че компанията въвежда нова система за преглед, която има за цел да предотврати споделянето на опасни GPT варианти.

По-късно този месец OpenAI заявява, че планира да пусне магазин за GPT варианти, в който хората да могат да търсят желаните от тях GPT. Той ще съдържа творения на проверени създатели и ще обръща внимание на "най-полезните и възхитителни GPT модове". Компанията не разкрива кога точно, но казва, че през следващите месеци създателите ще могат да печелят пари въз основа на това колко хора използват техните GPT.

Ако искате да изпробвате примерна версия на "вашия" GPT още сега, ще трябва да сте абонат на ChatGPT Plus или Enterprise. От OpenAI обаче твърдят, че скоро ще пуснат GPT за повече потребители.

Снимка: Unsplash

Виж още: Илон Мъск пусна конкурент на ChatGPT, който черпи чувство за хумор от потребителите