За никого не е тайна, че Microsoft се стреми да увеличи рекламите за своите продукти в Windows 11, а разследването на потребителя на Twitter с прякор Albacore на последните Insider билдове установи, че в близко бъдеще началната страница с настройки скоро ще започне да представя реклами за продуктите на Microsoft 365. В горната част на раздела Home в Settings (Настройки) на скрийншота по-долу се вижда банер, който приканва потребителите, които не са абонирани за платформата, да пробват новия софтуер Try Microsoft 365 (Опитайте Microsoft 365).

Под рекламата има раздел, който ще показва текущото състояние на съхранението на акаунта на потребителя в OneDrive, а след това раздел със съвети за сигурност, за да могат потребителите да защитят своя акаунт. Това не е единствената видяна версия на раздела Home, като в друга версия информацията за съхранението е посочена на първо място, а под нея е посочена подканата за влизане в Microsoft 365.

Последната актуализация, която е била видяна по време на това разследване на раздела Settings (Настройки) в тази Insider компилация, е малка подкана в раздела Accounts (Акаунти), която показва информация за продукти, инсталирани в системата на потребителите - като например Office 2013, който е показан на изображението по-долу.

Това не е първият път, в който Microsoft включва реклами в своята операционна система, като от ноември 2022 г. в менюто Start на Windows 11 се виждат реклами. Microsoft се стреми да стимулира повече абонаменти за платформата 365 чрез тези реклами и очевидно натрапчивия си подход към рекламата, като например рекламите за ъпгрейд на цял екран, представени на потребителите през февруари.

По-късно източникът Albacore потвърди в Twitter информацията за ъпдейта, който е от скорошната версия 23451 от канала Dev.

Снимка: Unsplash

Виж още: Линкове в Outlook и Teams игнорират настройките и вече се отварят в Edge по подразбиране

 

Тагове: