В света на забавленията през свободното време у дома централно място заема не само телевизорът, но и аудиосистемата за домашно кино. На пазара има изобилие от всякакви системи: бюджетни решения, компактни дву- или повече канални тонколони или по-специални стерео системи. Популярните за гледане на филми многоканални съраунд системи предлагат различен брой колони – 2, 4, 5 и дори 7 на брой, плюс усилвател – вграден или външен. Тези системи имат много предимства, но и много минуси – например нуждата от разполагане на съраунд високоговорителите, често водеща до липса на място или претрупване на интериора. Точно тази сложност – как да разположим колони и кабели така, че да се впишат в дома, а в същото време да създават добър пространствен звук – в крайна сметка отказва много потребители от покупка. За да ви спасят от всички подобни неудобни ситуации, са създадени модерните аудио устройства от типа на новата 5.1.2 саундбар система Philips Fidelio В95.

 

УДОБСТВО И НЕВЕРОЯТЕН СТИЛ

Philips Fidelio В95 е събрал в себе си всичко, което може да се иска от една аудиосистема. Компактен, практичен и много стилен, този саундбар ще се впише идеално в обстановката, удобно разположен под телевизора заради много ниския си профил. Моделът представлява акустична система, в която са събрани два централни говорителя, четири предни високоговорителя плюс 2 туитъра за високите честоти. Налице са и два говорителя, които са насочени нагоре, както и два разположени странично за създаване на невероятния съраунд ефект, който саундбарът е способен да създаде. За басовите честоти се грижи мощен 8-инчов субуфер, който е активен и снабден с безжична технология за връзка. Като цяло дизайнът е топ – напълно в стила на Philips: със стегнати линии, изящество и стил, лъхащи от всеки елемент.

 

ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА СВЪРЗВАНЕ

С една дума – големи! Налице е безжична свързаност чрез Bluetooth, както и Wi-Fi, така че може спокойно да забравите за купчините кабели. Ако желаете да свържете допълнителни акустични тела в другите стаи например, може да използвате вградената технология за съвместимост с няколко говорителя – DTS Play-Fi. Налице са, разбира се, и HDMI вход/изход, оптичен вход и 3.5 мм вход за слушалки – всичко необходимо за свързване с останалата ви техника.

 

ЗВУК, КОЙТО ЩЕ ВИ ЗАКОВЕ НА МЯСТО С ЧАСОВЕ

Най-важният компонент за един саундбар обаче си остава звученето. Повярвайте ми, Philips Fidelio В95 няма да ви разочарова. Освен качествената акустика в себе си саундбарът поддържа някои от най-съвременните звукови технологии. Със сигурност наличната Dolby Atmos технология ще ви очарова заради обема и пространствения ефект, който създава благодарение на насочените си нагоре специални високоговорители. Любимите филми, игри и предавания определено звучат по различен начин – с голяма доза реализъм, а звукът буквално може да преминава над и около вас – поиграйте си с такива записи и ще видите. Ако пък желаете да гледате съдържание без поддръжка на Atmos, моделът поддържа всякакви стандарти, включително традиционния Dolby Surround звук. И да, системата е способна да накара целия ви дом да трепери благодарение на сериозната си максимална мощност и мощния субуфер, чрез който басовите ефекти ще ви карат да подскачате от време на време.

 

ИНТЕЛИГЕНТНА КОЛОНА ЗА ИНТЕЛИГЕНТЕН ДОМ

Ако сте фенове на най-новите технологии, чрез този саундбар те ще са на ваше разположение по всяко време. Може да се радвате на модерните екстри като Spotify Connect за бърза връзка към любимите парчета от популярната платформа, налице е Chromecast за стрийминг, както и поддръжка на гласовите асистенти на Google и Amazon (Alexa). Системата е съвместима и с AirPlay 2, така че феновете на Apple също ще останат доволни.

 

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

БРОЙ ЗВУКОВИ КАНАЛИ / МОЩНОСТ: 5.1.2 / 410W RMS

ЧЕСТОТЕН ДИАПАЗОН НА SOUNDBAR ТОНКОЛОНКАТА: 150–20 000 Hz.

ТИП НА СУБУФЕРА: активен, безжичен, 8 инча

ЧЕСТОТЕН ДИАПАЗОН НА СУБУФЕРА: 35–150 Hz

ВЪЗМОЖНОСТИ ЗА СВЪРЗВАНЕ: Bluetooth, HDMI вход x 2, HDMI изход (eARC/ARC) x 1, EasyLink (HDMI-CEC), оптичен вход x 1, AUX, DTS Play-Fi, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac

ЗВУК: Dolby Atmos, DTS:X, IMAX Enhanced

ПОДДЪРЖАНИ АУДИО ФОРМАТИ: Dolby Atmos, Dolby Digital, Dolby Digital plus, Dolby TrueHD, Dolby Digital EX, DTS, DTS 96/24, DTS Digital Surround (5.1 канала), DTS:X, DTS-ES, DTS-HD аудио с висока детайлност, DTS-HD Master Audio, LPCM 2ch, SBC, AIFF, FLAC, MP3, WAV, MPEG4 AAC, MPEG4 M4A

РАЗМЕРИ НА САУНДБАРА / СУБУФЕРА: 1049x55.6x120 мм / 230x400x407 мм

Снимки: Philips