Благотворителното движение #гудгейм обединява стриймъри, популярни личности, професионалисти от гейм индустрията и всички, които се кефят на видеоигрите, зад една обща кауза - да създадем фонд за стипендии за млади професионалисти, които искат да се развиват в областта на видеоигрите. И то докато се забавляваме.

За да го постигнем, в последната седмица на януари ще сме на живо в Twitch канала ни денонощно, където ще покажем колко различни лица има най-голямата развлекателна индустрия в света. Започваме точно в 20:00 ч. на 24.01 и приключваме в 00:00 ч. на 31.01.

Ще се върнем в ерата на LAN партитата с Китодар Тодоров, Георги Ненов – Свръхчовекът и част от най-отдадените гейминг къмюнитита в България. Ще заложим на класиката с турнир по шах. Ще излезем от зоната си на комфорт с екстремни спортове, ще прекараме време с най-популярните стриймъри на видеоигри у нас като ShadowHex и Gothika и ще поговорим за етиката във виртуалния свят с нашите приятели от Ratio. Това е само част от богатата програма на събитието, която предстои да обновяваме всеки ден тук.

Средствата, с които ще разполага #гг фондът, ще набираме чрез дарения по време на благотворителния стрийм, приходи от нашия мърч и спонсорства. А за да достигнат до правилните бенефициенти, тази година обединяваме сили с нашите нови партньори, глобална мрежа за успех на млади таланти в България – Тук-Там.

За трета поредна година ще докажем, че когато заедно застанем зад една кауза, резултатите не закъсняват. Ето какво успяхме да постигнем в последните две издания.

Снимки: гудгейм

Тагове: