Вече около година очакваме финалния дизайн на потока с новини (News Feed) във Facebook. Инициативата започна преди почти една година, а от социалната мрежа правиха редица тестове, включващи големи снимки, динамична навигационна лента и т.н. Компанията показа новия дизайн на малка част от милиардите си потребители. Те не го харесаха, а Facebook трябваше отново да помисли за промени. От днес социалната мрежа започва постепенно въвеждане на новия дизайн, в който са коригирани елементите, които породиха раздразнение у потребителите. Очаква се той да бъде достъпен до всички потребители до няколко седмици, пишат от The Verge.Старият дизайн (ляво) и новия (дясно)

 

Новият поток с новини се доближава максимално до дизайна на този, който виждаме в мобилната версия на Facebook. Ще видим нова иконография, по-големи снимки, нови шрифтове (Helvetica и Arial) и карти с истории. Менюто с обновления, което беше представено от Facebook преди около година, се измества в дясната лента, но вече няма да наподобява на новинарските RSS потоци. Потока от новини в „Всички приятели“, „Групи“ и „Снимки“ изчезват напълно.

 

С новия дизайн всички потребители ще имат голяма лента за търсене. Тези, които използват Facebook на английски, ще могат да се възползват и от Graph Search. Все още не е известно кога тази функция ще бъде достъпна на повече езици. Очакваме лично да станем свидетели на промените, за да преценим дали са успешни.

 

Тагове: