Потребителите, ползващи Google Docs, нямат кой знае колко варианта за синхронизиране на техните документи с локалните си компютри (например домашния с този в службата). Периодично стартират услуги, които после биват затваряни или не работят съвсем добре.

Insync е ново софтуерно решение за Mac и Windows потребителите (скоро и за Linux), които искат бързо и лесно да синхронизират своите документи в Google с локалните компютри в офиса или у дома. Програмата използва вашия акаунт в Google, разпознавайки го автоматично, без да въвеждате имейл и парола.

Първото, което трябва да направите, след като сте изтеглили и инсталирали софтуера, е да изберете компютрите и другите устройства, които искате да се синхронизират с Google Docs. Веднъж направили това, файловете ще се синхронизират автоматично към системата, всеки път когато приложението работи. Трябва да имате предвид, че софтуерът не разполага с опция за синхронизиране на избрани файлове или папки. Ако конфигурирате Insync да е включен постоянно, всички файлове и промени в тях ще бъдат синхронизирани автоматично, като дори имате възможност да споделяте папки и с конкурентната програма Dropbox. Безплатната версия на Insync предлага 1 GB пространство за запис на вашите файлове.

 

Тагове: