Страничните проекти на дизайнерите и разработчиците на приложения са трудни. Обикновено те имат много идеи, но намирането на време за работа по тях и доставянето на продукта до крайния клиент е съвсем друго нещо. Meeet трябва да промени нещата - това е нова онлайн общност за разработчици и дизайнери.

Мрежата в момента е в бета версия и е създадена да подпомага свързването и партньорството между разработчици и дизайнери, когато те работят върху страничен проект, като например уебсайт или мобилно приложение. Когато някоя от страните е готова със своята част от работата, може да покаже резултата на останалата част от общността. Всеки от участниците има свой профил, в който може да добави своите умения и биография. А поставянето на етикети с умения, улеснява намирането на подходящи проекти.

Meeet не е точно нова идея, защото има изобилие от други общности за дизайнери и разработчици с цел намиране на сътрудници, но въпреки това, Meeet има за цел да се разграничи с тесен фокус. Първо, Meeet се отнася само за странични проекти т.е. мрежата не е най-доброто място за намиране на съосновател на стартиращ проект. Също така, Meeet не е напълно отворена общност, така че качеството на хората, които ще намерите, на теория трябва да бъде доста висока.

Можете да създадете собствен профил, но първо ще трябва да получите покана от съществуващ потребител, за да публикувате вашите собствени проекти и да взимате участие в други. Проектите се ограничават до един разработчик и един дизайнер. Можете да работите само по един проект в даден момент. В края на краищата, всички знаем, че ако работим по прекалено много проекти наведнъж, става почти невъзможно да приключим успешно с някои от тях.

Специализираните професионални социални мрежи като Meeet живеят и умират от качеството и всеотдайността на своите членове. И тъй като общността е все още във формираща се фаза, новите членове имат пряко въздействие над бъдещия й успех. Ако сте заинтересувани да се присъедините е добре да знаете, че първите 250 члена на Meeet могат да използват код "TNW14", когато се регистрират, без да искат покани. А ние ви пожелаваме успех.

 

Виж още: Google представи нов курс за обучение на Android разработчици