Когато чуете „Firefox“ вероятно се сещате само за мобилния и десктоп браузър. С бързото напредване на технологиите обаче хората вече се нуждаят и от VR браузъри, приложения за споделяне на информация и други подобни услуги. Затова сега Mozilla като променя логото на Firefox не прави само едно, а цели 12.

Компанията е качила в официалния си блог два различни дизайна – System 1 и System 2. Като главната иконка на първата версия е стилизирана, геометрична глава на лисица, а на втората – познатият пламък, но този път без силует на лисица в него. Както бяха написали в блога си през декември, когато промениха иконата на Firefox Quantum – „нека се съсредоточим повече върху пламъка, отколкото върху козината“.

Всяка една иконка може да бъде променена с времето или още преди ребрандирането да постъпи в сила. Целта на Mozilla в момента е да избере един от двата дизайна. Точно затова компанията е качила тези изображения. Идеята е потребители от цял свят да дадат мнението си по въпроса.

Под „мнение“ наистина имаме предвид мнение. Няма онлайн гласуване или нещо подобно. Компанията иска само да се ориентира, за това какво биха предпочели потребителите и явно смята, че хората могат да й помогнат за вземането на правилното решение.

Интересно е, какво ще изберат в крайна сметка. Коментарите под статията на компанията са общо взето 50/50 за двата дизайна. На вас лично кой ви харесва повече?