Египетските пирамиди са едно от седемте чудеса на света. Всеки от нас трябва да ги посети поне веднъж в живота си, а това не е кой знае колко скъпо удоволствие, повярвайте.

Но за улеснение на тези, които нямат възможност, или на тези, които предпочитат да се любуват на пирамидите от разстояние, Google са се погрижили да отведат всеки на една виртуална разходка.

Опознайте древен Египет чрез Google Street View и направете своята виртуална разходка около зашеметяващи паметници и богатата история на тази древна цивилизация.

Неделната ви обиколка може да започне от пирамидите в Гиза, които се издигат над необятната шир над Сахара като изкуствени планини. На няколко километра от оживения и модерен град Кайро, пирамидите се извисяват в продължение на почти 5000 години, доказателство за изобретателността и амбицията на древните египтяни.

Вижте и Сфинкса - най-старата и най-голяма монументална скулптура в света. С тяло на лъв и глава на човек, тя е дълга цели 73 метра и е висока 20 метра.

Можете да разгледате и пирамидата на Джосер, вторият и най-известен владетел на Древен Египет от 3-та династия. Останал е в историята с първата в света стъпаловидна пирамида, изградена за негова гробница по идея на Имхотеп.

Ако разходката из тези историческа местност е раздразнила интереса ви към Египет, може да посетите културния институт на Google, където да разгледате съкровищата на древен Египет, чрез серия от рисунки, исторически снимки и артефакти.

Надяваме се, че ще отделите малко време, за да се върнете назад във времето, проучвайки най-великите човешки конструкции.

 

 


Виж още: Виртуална разходка в най-известните университети по света с Google Street View