Към края сме на деня, в който е напълно нормално да излъжем близките си хора – стига да се придържаме към определени норми и граници. Можем да ги излъжем, че сме изяли сладоледа, който крият на най-горния рафт в камерата, но не и да надупчим гумите на автомобила им... би било твърде много.

Днес някои от най-големите технологични компании отпразнуваха Деня на хумора и шегата със забавни и много идейни кампании, посветени на абсурдни продукти и услуги.

Започваме с хората от HTC, които днес „обявиха“ най-новия си умен аксесоар – Re Sok. Може би вече се досещате от името, но това e интелигентен чорап, който е властелинът на умните джаджи. Да, през Rе Sok можете да провеждате телефонни разговори (предполагамe, че ако умеете стойка лотос), да изпращате текстови съобщения и да получавате Noifeetcation - заигравка с английската дума за уведомления (notification) и крака (feet). Интересно е, че джаджата на HTC дори ще реши проблема с липсващия чорап, тъй като Sok са оборудвани с GPS, а специален сензор ще алармира за заформяща се дупка на петата или палеца. От HTC дори пуснаха специална страница, в която разкриват екстрите на своя първоаприлски продукт. Важно – към момента Sok е несъвместим с перални машини!


 

Личният ми фаворит е селфи пръчката (selfie stick) на Motorola. Никога не съм предполагал изкуството, което може да се вложи в този... продукт. Ако сте почитатели на този тип снимки, вече можете да ги правите със стил. Да, представете си, че сте се нагласили за самоснимката си, облекли сте официалните си дрехи, но трябва да извадите пластмасов удължител, за да се щракнете в пълната си прелест – как ще се почувствате? Със сигурност с една идея по-малко класа и стил. Е, Motorola има точното решение.

Клипът е изключително добър, а актьорите се справят отлично – сериозността им е това, което го прави толкова забавен. Но не трябва да забравяме, че „селфито е толкова добро, колкото е добра селфи пръчката“... мъдри слова.

 


Днес T-mobile обяви най-новия си абонамент, предназначен за домашни любимци. Чрез него вашето куче, коте, папагалче, рибка или гущерче ще може да се наслади на качествени мобилни услуги, без да ви притесняват. Един от най-забавните клипове от този ден.
 

 

Чухте ли, че Microsoft пуска MS-DOS за мобилните си устройства? Да, серията Lumia вече преминава към тази стара, но много удобна операционна система. Чрез командния прозорец можете да пускате любимите си приложения – бързо и лесно, а черно-белият текст никога не е изглеждал по-добре. Ето тук можете да свалите MS-DOS за смартфони Lumia.


 

Съвпадение, но днес и от Samsung решиха да представят най-новия си продукт – Galaxy Blade edge. Това иновативно устройство успешно комбинира нож и смартфон. Да, това е първият в света... умен нож! С него можете да разрежете всякакъв тип месо, плодове или зеленчуци, a през това време можете да разглеждате какво се случва във Facebook профила ви, да провеждате телефонни разговори и да фотографирате храната си. Внимавайте, умният нож е много остър.


 

Ако все още получавате истински писма, Google ще направи този радостен миг още по-приятен. Компанията обяви своята умна пощенска кутия. Тя успешно комбинира функционалността на обикновена кутия за писма с възможностите на електронните пощи. Дори са налични филтри, за да разпределяте по-лесно приятните новини от сметките за парно.


 

Днес от Google са особено активни, тъй като представят и първата в света клавиатура без клавиши. Този удобен и иновативен продукт, разработен чрез най-високите технологии, ще пренесе комуникацията ви на ново, по-високо ниво. Отново трябва да оценим сериозността на краткото видео.

 

С Chrome Selfie можете да пратите скрийншот на сайта, който разглеждате в момента, но към него е прикрепена снимка с емоцията ви. Самата функция е наистина налична във версията за мобилни устройства и би трябвало да се намира на най-горна позиция в менюто с настройки.

 

А разбрахте ли, че в края на годината излиза нова серия на „Завръщане в бъдещето“? Да, краткият клип беше разпространен от IGN, а този път главната роля е поверена на... по-добре вижте сами:

 

А преди година Facebook купи Tesla Motors!