Това не е първият път, в който говорим за платен абонамент за YouTube. За последно подобна информация излезе преди по-малко от месец, но днес, благодарение на Bloomberg, имаме малко повече детайли. Очакванията са, че промените ще настъпят още тази година, а платеният абонамент ще предостави възможност на потребителите да се наслаждават на цялото съдържание в YouTube, но без реклами. Печалбите от новата услуга ще бъде споделена и със създателите на съдържание, а Bloomberg базират информацията си на електронно писмо, изпратено именно към авторите в канала за видео споделяне.

„Чрез създаване на нови платени абонаменти, осигуряваме и нов източник на средства, които ще добавим към тези от рекламните ни услуги“, пишат от Google в споменатото писмо. От Bloomberg са са се обърнали към софтуерният гигант за коментар.

„Въпреки че не можем да коментираме, нашите основни приоритети винаги са били да предоставяме на потребителите повече начини, по които да се наслаждават на съдържанието, което обичат, а на създателите му – повече възможности за приходи“.

Идеята на платения абонамент е, че потребителите ще получават същото съдържание, но изцяло изчистено от реклами. Можем да очакваме и възможност за отложено гледане (без нужда от интернет връзка), но към момента това е само спекулация. Бихте ли платили, за да не виждате реклами в YouTube?

Защо YouTube трябва да се притеснява за каналите си?